afbeelding versterkt wereld smurfen dag

26 juni – Wereld Smurfen Dag | Internationale Dag van de Koeling | Dag van het Handvest van de Verenigde Naties | Internationale Dag tegen Drugsgebruik en Illegale Handel | Internationale Dag voor Steun aan Slachtoffers van Foltering | Dag van het Wad | Nationale-Schoonheidsspecialisten-Dag (BE) | Nederlandse Veteranendag | Dag van de Kampvuurmuzikant | Zeeuwse Dag van het Paard

Afbeelding voor banner is afkomstig van The Smurfs

Wereld Smurfen Dag

Het is traditie geworden dat de zaterdag die het dichtst bij 25 juni ligt wordt gereserveerd voor Global Smurfs Day. Waarom? Omdat dat op die dag Peyo werd geboren. Dat was het pseudoniem van de Belgische striptekenaar, scenarioschrijver en geestelijke vader van de Smurfen (1958), Pierre Culliford. De reden om Wereld Smurfen Dag te organiseren was om de release van de film “The Smurfs” (2011) extra aandacht te geven. Dat lukte prima! Wereldwijd gingen mensen verkleed en geschminkt als smurf de straat op. Ben je een die-hard fan dan zou ik zeggen leef je uit met je potje blauwe schmink.

Smurfenbeurzen 2021

Triest nieuws. De Smurfenbeurs van 25 juli gaat vanwege Covid-19 niet door. Om toch de smurfenliefhebbers tegemoet te komen wordt voor het tweede jaar op rij een online Smurfendag georganiseerd. Wat kun je verwachten? Op de 25e juli verschijnen op bluedwarfs.com vanaf 10.30 advertenties van verkopers en verzamelaars. Zij bieden unieke items aan op deze dag. Dus ben jij een smurfgroupie dan mag je dat natuurlijk niet missen.

Luister op Wereld Smurfen Dag naar de blauwe top 4 van Werner

Elke zaterdagochtend hoor je op DNO Radio het programma Iedereen Vroeg op met Werner Steenbergen! Zo rond kwart over negen is er een kwartet met liedjes te horen die iets te maken hebben met de dag van vandaag. Via dagenvanhetjaar.nl is er voor de meeste dagen van het jaar genoeg inspiratie te vinden om via een duik in het muziekarchief een kwartet samen te stellen.

Vandaag is het Wereld Smurfen dag, zoals je hier boven al kon lezen. En waar denk je aan bij een smurf en muziek? Muzieksmurf, Vader Abraham, de smurfentune off Irene Moors? Mwah, die laatste laat ik even voor wat het is, ondanks dat zij samen met de Smurfen op 1 terecht kwam met No Limit (Smurfen editie) in 1995. De keuze is gelukkig reuze als het gaat om blauwe liedjes. Vandaag hoor je tussen 9:15u en 9:30 deze vier blauwe kneiters:

  1. Eiffel 65 – Blue
  2. The Scene – Blauw
  3. Vader Abraham – Smurfenlied (geen blauw in de titel, maar mocht niet ontbreken)
  4. Train – Angel in bluejeans

En ik zie je denken, waarom dan niet Chris Isaac – Blue Hotel, Suzan en Freek – Blauwe dag of Madonna – True Blue? Ach doen we die volgend jaar.  Live horen of terugluisteren kan o.a. online via wijzijndno.nl.

geschreven door Werner Steenbergen

12e editie Dag van het Wad

Een heel weekend lang vieren dat de Waddenzee uniek in de wereld is en sinds 2009 Werelderfgoed is? Dat is Dag van de Wad. En de dag gaat naadloos over in de Nacht van het Wad. De Nacht van het Wad vindt vier keer per jaar plaats rond de wisseling van de seizoenen, wanneer bijzondere sterren of planeten te zien zijn.

Tijdens de Nacht van het Wad kun je op verschillende locaties meedoen aan activiteiten om de duisternis te beleven. Zoals met een schip droogvallen op het Wad, dineren bij kaarslicht, nachtexcursies, een workshop nachtfotografie en een “Night tea” in een theetuin.

Wat staat er nog meer vermeld op de “dagen van” kalender?

Deze dagen hebben een andere invulling of zijn afgelast vanwege COVID-19

Deel dit bericht