afbeelding heeft als doel ondersteuning dag van de liefdesbrief

25 september – Dag van de Liefdesbrief | One-Hit Wonder Dag | Wereld Droom Dag | Wereld Apothekers Dag | Internationale Ataxie Voorlichtingsdag | FSC Friday | Knuffel-een-vegetariër-dag | Nationale VitaliteitsDag | Dag van het Zwemonderwijs

Dag van de Liefdesbrief

Ach gut, een liefdesbrief. Doen ze daar tegenwoordig nog aan? Of is de liefdesbrief vervangen door een love-appje of eCard? Heel lang geleden, maar dan ook echt heel lang geleden heb ik wel eens een liefdesbrief geschreven. Helaas kreeg mijn handgeschreven liefdesbrief geen happy end. Die eindigde verscheurd in de prullenbak. Goed, aandacht er bij houden nu! De Dag van de Liefdesbrief. De perfecte dag om een romanticus te worden. Sommige mensen kunnen hun gevoelens uitspreken maar die gave heeft niet iedereen.

Ben jij niet zo goed in het uitspreken van je gevoelens dan is vandaag de perfecte aanleiding om een pen te pakken en een liefdesbrief te schrijven. Nee, niet appen, niet op Instagram, niets digitaal. Gewoon ouderwets een brief schrijven en daarna op de brievenbus doen. Met de kriebels in je buik zitten wachten tot dat de ontvanger reageert. Misschien krijgt jouw liefdesbrief wel een happy end.

Gastblogger Platform Handschriftontwikkeling juicht deze dag van harte toe!

Een echte liefdesbrief is met de hand geschreven en het schrijven met de hand promoten we om wetenschappelijk bewezen argumenten. Met de hand iets liefs opschrijven is dubbel authentiek en uniek in deze digitale tijd. Het onderwerp is al heel persoonlijk en daar komt het eigen handschrift bij. Daar is nooit een tweede van. Geen wonder dat liefdesbrieven bewaard worden, aan het hart gedrukt, met rozenwater besprenkeld en herlezen worden.

Het zijn bijzondere schatten, die het hart van een mens bereiken en goed doen. Je voelt je bijzonder als iemand van je houdt. Een liefdesbrief hoeft niet lang te zijn. Een post-it als verrassing in de broodtrommel, een regeltje onder het kussen of een kaart op het ontbijtbord. Het verschil met Valentijnsdag is, dat er geen commercie meespeelt. Je geeft de geliefde echt jezelf op papier.

Stap in de voetsporen van….

Een beroemde schrijver van liefdesbrieven is Shakespeare. Vooral als de geliefde ver weg of onbereikbaar is, is een liefdesbrief intenser. Ja, ook anno 2020. De kwaliteit van je handschrift maakt hierbij niet uit. Je liefde en waardering komt ook in hanenpoten goed over door de tijd en aandacht die je meestuurt. Vanzelfsprekend is de liefdesbrief niet van deze dag afhankelijk. Iedere dag is geschikt om je liefde voor iemand op papier te zetten. Deze dag herinnert ons wel aan deze unieke menselijke mogelijkheid om de liefde door te geven.

Een beroemd voorbeeld uit de schilderkunst is: De liefdesbrief van de Hollandse meester Johannes Vermeer, dat in het Rijksmuseum te Amsterdam hangt.

Voor wie zich nog verder in de liefde wil verdiepen:

Er is nog meer te doen dan alleen maar liefdesbrieven schrijven:

Door COVID-19 afgelast of veranderd qua invulling:

Deel dit bericht