25 juni – Sterfdag Michael Jackson|Wereld Vitiligo Dag|Dag van de Zeevaarder

Dag van de Zeevaarder

Dag in dag uit trotseren matrozen, stuurlieden en kapiteins de oceanen om goederen te vervoeren. We staan er niet elke dag bij stil maar zonder hun inzet zou er geen wereldhandel bestaan. Om hen hier voor te bedanken is de Dag van de Zeevaarder in het leven geroepen.
Dit jaar ligt de focus op een carrière op zee omdat het niet een beroepskeuze is die bij de meeste mensen als eerste boven komt drijven. Terwijl een carrière op zee juist zo veelzijdig is, genoeg carrièrekansen biedt en een werkplek heeft waarbij prachtige landschappen aan je voor bij glijden.

Sterfdag Michael Jackson

Het is vandaag precies zes jaar geleden dat Michael Jackson overleed. Er wordt daarom vandaag  in de media veel aandacht aan de “The King of Pop” besteed. Hij werd 50 jaar.

Michael Jackson is:

a. één van de meest succesvolle artiesten van de 20e eeuw
b. de eerste artiest die acht Grammy’s in één nacht won ( 28 februari 1984 )
c. de bedenker van de moonwalk
d. de eerste beroemdheid die twee sterren heeft op de Hollywood Walk of Fame
e. de eerste artiest die meer dan 1 miljoen digitale tracks verkocht in een week.
f. is de eerste zanger die in vijf verschillende decennia een Top 10 hit scoorde in de Billboard Hot 100

Wereld Vitiligo Dag

De datum 25 juni is niet zomaar gekozen, deze dag is bewust gekozen omdat het de sterfdag is van Michael Jackson. Tijdens zijn leven heeft hij het zwaar te verduren gehad, mensen (lees de media ) beschuldigde hem ervan dat hij zijn huid bleekte om “wit” te worden. Hij heeft deze beschuldigingen altijd naast zich neergelegd en verteld dat hij vitiligo had.
Tijdens zijn autopsie heeft men bewijs gevonden dat hij inderdaad vitiligo had. En als dat nog niet goed bewijs is, er zijn nu foto’s opgedoken waarop de zoon van Michael Jackson, Prince Michael II, te zien is met witte vlekken onder zijn rechteroksel. Dit is het bewijs dat Michael Jackson vitiligo had en dat hij de biologische vader van Prince Michael II is, ook daar werd aangetwijfeld.
Hoezo is dat bewijs? Omdat vitiligo een erfelijk, niet besmettelijke, chronische huidaandoening is!

Wat is vitiligo?

Wanneer je vitiligo hebt dan verliest je huid pigment en hierdoor ontstaan melkwittevlekken op je huid en kunnen er zelfs witte lokken in je haar komen. In principe kun je vlekken op heel je lichaam krijgen, meestal zijn de vlekken symmetrisch. De meest voorkomende plaatsen zijn:
a. gezicht (rondom mond, neus, ogen)
b. handen en voeten
c. oksels
d. rondom geslachtsdelen en anus
e. op drukplaatsen, zoals ellebogen en knieën
f. als vitiligo op de behaarde huid voorkomt, kunnen ook de haren wit worden.

Vitiligo heeft een grillig verloop, erger worden wordt afgewisseld met momenten dat het minder is. Door blootstelling aan de zon kunnen de vitiligovlekken gedeeltelijk verdwijnen.
De precieze oorzaak van vitiligo is nog niet bekend, wel komt uit wetenschappelijk onderzoek naar voren dat de meest aannemelijke theorie is dat vitiligo een auto-immuunziekte is.

Wist je dat ongeveer 240.00 Nederlanders de aandoening vitiligo hebben?

LVVP Ledendag

Dit jaar is de ledendag van de LVVP op zondag 4 oktober. Het wordt deze keer grootst gevierd omdat de vereniging 25 jaar bestaat. Wil je ook naar het jubileumfeest, klik hier en je komt op de “aanmelden-pagina” terecht van de Landelijke Vereniging voor Vitiligo Patiënten. Wacht niet te lang met aanmelden want vol=vol!

Heb je vitiligo? Laat onwetendheid van andere niet je zefvertrouwen aantasten.

Deel dit bericht

Een gedachte over “25 juni – Sterfdag Michael Jackson|Wereld Vitiligo Dag|Dag van de Zeevaarder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.