23 september – Dag Herdenken Geweldslachtoffers | Burendag | Dag van de Biseksualiteit | Open Dagen Nederlandse Wijngaarden | Europese dag van de Paddenstoel | WereldDovenDag | European Social Innovation Week | Europese Week van de Sport

Dag Herdenken Geweldslachtoffers

Op Dag Herdenken Geweldslachtoffers (DHG) herdenken nabestaanden in Rotterdam hun door geweld omgebrachte dierbare(n). Om aandacht te vragen voor zinloos geweld lopen de nabestaanden, vrienden en vrijwilligers na de herdenking met een lang lint, waarop 350 namen van geweldslachtoffers staan, vanaf de Laurenskerk naar de Nieuwemarkt. Daar wordt een herdenkingstegel onthuld met daarop de tekst: Geweld eindigt waar respect begint.

De Dag Herdenken Geweldslachtoffers |(DHG) is een initiatief van drie lotgenotenorganisaties:

Burendag

Op initiatief van Douwe Egberts vieren we sinds 2006 Burendag. Het ooit zo kleinschalig begonnen evenement is nu uitgegroeid tot een landelijk festijn die in het teken staat van het vieren en bevorderen van contact tussen buren. Soms zijn buren de reden voor een hoop geruzie en ellende maar niet vandaag! Wil je weten of er in jouw buurt ook iets wordt georganiseerd? Klik hier.

Dag van de Biseksualiteit

Sinds 1999 wordt jaarlijks op 23 september “World Bi Visibility Day” georganiseerd. De Dag van de Biseksualiteit draait om de zichtbaarheid en emancipatie van biseksuele mannen en vrouwen. Deze groep heeft helaas dagelijks te maken met discriminatie en vooroordelen, niet alleen van hetero’s maar ook vanuit de gay gemeenschap.

Omdat ik met een vrouw getrouwd ben krijg ik snel het etiketje opgeplakt van lesbienne. Geheel onterecht; ik typeer mezelf niet als hetero of als lesbo, ik ben gewoon een persoon die van een ander persoon houd. De persoonlijkheid is doorslaggevend en niet de sekse. Helaas ziet niet iedereen dat zo. We plakken overal etiketjes op met de daaraan gekoppelde vooroordelen, zo jammer. En geloof me, die etiketjes maken de boel echt niet overzichtelijker, etiketjes veroorzaken onrust en verdeeldheid!

Open Dagen Nederlandse Wijngaarden

Ben je een echte wijnliefhebber dan zit je dit weekend goed want het zijn de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden. Door heel Nederland openen wijnboeren de deuren van hun tuinen en gaarden en kun je de wijn van de wijngaard (gratis) proeven en vaak deelnemen aan andere activiteiten. Klik hier als je wilt weten of er bij jou in de buurt een wijnboer de deuren opengooit.

Wat hebben we vandaag nog meer in de aanbieding?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.