21 maart – Nationale Vriendinnendag


 
Volgens weekblad Flair en Francis Giesbers ontbrak in het rijtje van nationale dagen een belangrijke dag namelijk Vriendinnendag daarom hebben ze de derde zaterdag in maart uitgeroepen tot Nationale Vriendinnendag. Want, vonden zij, je mag best weleens stilstaan bij de goede band die je hebt met een vriendin. Natuurlijk is deze dag niet exclusief bedoeld voor vrouwen, ook mannen kunnen een goede platonische vriendschap hebben met een vrouw. Want één van de kenmerken van vriendschap is dat het geslacht geen rol speelt.

Wanneer ben je een vriendin?

Als ik op mijn Facebook pagina kijk dan heb ik bijna 100 “vrienden”, maar hoeveel van die “vrienden” zie ik daadwerkelijk? Als ik ongeveer 5% daarvan op een regelmatig basis zie of spreek is dat veel.
De term ”vriend(in)” wordt snel en vaak gebruikt maar wanneer spreek je van een vriendschap? Hier onder staan enkele vaak voorkomende kenmerken:
1) Regelmatig met elkaar optrekken / bellen (appen/smsen etc ) / of samen zijn.
2) Vertrouwen hebben in elkaar
3) Eerlijkheid, kritiek mogen geven zonder dat de ander daar boos om wordt
4) Jezelf kunnen zijn zonder dat je daarop afgerekend wordt
5) Er zijn in goede en slechte tijden; wederzijds begrip, emotionele steun

Wat ga jij doen op Vriendinnendag?

De commercie heeft ook Vriendinnendag ontdekt en komt met allerlei aanbiedingen. Er is een keur aan activiteiten, van een dagje sauna tot aan een dagje weg. Het hoeft niet moeilijk te zijn om iets te kiezen wat je samen kunt gaan doen vandaag.
Ik ben op zoek gegaan naar aparte Vriendinnendag uitjes en ben tijdens mijn speurtocht op een geweldige website terechtgekomen, www.1001activiteiten.nl. Hier onder staat mijn top 5 :
1) Workshop Dildo’s Maken
2) Workshop naaktmodel tekenen
3) Citygame Gooische Vrouwen
4) Citygame Sex in the City
5) Escape room

Je kunt natuurlijk ook gewoon samen gaan uiteten of naar de bios. Maar een keertje wat anders is toch ook leuk? Ik weet wel welke activiteit ik zou kiezen 😉

Ik wens je vandaag een hele leuke Vriendinnendag toe!
 

Deel dit bericht