erfrecht

20 maart – Dag van het Erfrecht | Begin van de Lente | Dag van het Geluk | Mondgezondheidsdag Wereldverteldag | Kikkerdag | Huismussendag | Dag van de Astrologie | Pannenkoekdag | Dag van de Franse Taal | World MeatOut Day | Theaterdag voor Kinderen en Jongeren

2e Landelijke Dag van het Erfrecht

De Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN) is de initiator van de Dag van het Erfrecht. Zij willen met deze dag aandacht vragen voor het belang van het erfrecht. Het erfrecht kent standaardregels over wie de erfgenamen zijn en de afwikkeling van een erfenis zal in de meeste gevallen ook geen problemen opleveren. Maar wat als er binnen de familie stront aan de knikker is? Dan is deskundige juridische begeleiding door een erfrecht-advocaat meer dan wenselijk. Door het corona-virus is de invulling van Dag van het Erfrecht veranderd. Je kunt niet bij de kantoren binnenwippen maar je kunt wel via telefoon of skype contact opnemen met de VEAN-leden voor je vragen over erfrecht.

Internationale Dag van het Geluk

In 2012 riep de Verenigde Naties 20 maart uit tot de Internationale Dag van het Geluk. En in 2013 was het dan zover. De viering van de allereerste Dag van het Geluk. Het doel? Geluk promoten als universeel doel en verlangen in de levens van mensen overal ter wereld. Op deze dag wordt trouwens het “gelukkigste land ter wereld” bekendgemaakt in het “World Happiness Report”. Het rapport is een jaarlijkse publicatie van het Sustainable Development Solutions Network van de VN waarop de gelukkigste landen ter wereld staan.

Hoe wordt geluk berekend?

Nederland staat de afgelopen jaren in de top 10 van meest gelukkige landen. De algemene ranglijst van landengeluk is gebaseerd op de gepoolde resultaten van Gallup World Poll enquêtes. Hoe wordt geluk berekend? Er wordt onder meer gekeken naar politieke vrijheid, de jaren dat mensen gemiddeld in gezondheid leven of mensen iemand hebben op wie ze kunnen rekenen en vrijheid om levenskeuzes te maken. Ook komen vrijgevigheid, vrij zijn van corruptie en de omvang van het bruto binnenlands product (bbp) per hoofd van de bevolking langs.

Begin van de Lente

Vandaag begint de astronomische lente. Met de te verwachte 9 graden Celcius voor vandaag raak ik niet echt in de opperbeste lentestemming. Dat was de afgelopen dagen wel anders. Bijna elke dag gewandeld om mijn conditie op peil te houden. Dat is naast ritme en gezond eten het medicijn om in deze bijzondere tijd mentaal gezond te blijven. En zolang het nog kan en mag, dan profiteer ik daar van!

Hoe weet je nu precies wanneer de lente begint?

Tijdens de maartequinox gaat de aarde door het lentepunt, dat is het begin van de lente op het noordelijk halfrond. De dag en de nacht duren tijdens de maartequinox en septemberequinox bijna even lang (equi = gelijk, nox = nacht).

Corona-virus “dagen van” afgelastingen update:

Zover ik weet worden bij deze dagen activiteiten online aangeboden
Deel dit bericht