afbeelding versterkt tekst over de BHV

2 november – Dag van de BHV | Dag tegen Straffeloosheid voor Misdaden tegen Journalisten | Allerzielen | Voor de Jeugd Dag | Week van de Supermarkt | Week van de Participatie | Week van het Nationaal Schoolontbijt | Week van de Onbekende Held | Europese Week van de Vruchtbaarheid | Wereld Interact Week | No Nut November

Dag van de BHV

Op Dag van de BHV wordt landelijk aandacht gevraagd voor de inzet van de bijna half miljoen bedrijfshulpverleners in Nederland. Wat doet een BHV collega eigenlijk? De BHV collega komt in actie bij calamiteiten in het bedrijf; wordt een klant onwel dan roep je de BHV’er, staat een prullenbak in de hens dan komt de BHV’er, is er een bommelding dan leidt de BHV’er iedereen rustig naar buiten, heeft een collega zich verwondt dan verleent de BHV’er eerste hulp.

De BHV maakt het verschil tussen leven en dood

Een BHV’er word je niet zomaar, je volgt eerst de basiscursus Bedrijfshulpverlening en om de boel bij te houden volg je regelmatig een herhalingscursus. Sta op Dag van de BHV eens stil bij wat de BHV’er doet voor jouw veiligheid en gezondheid op het werk. Zij verdienen waardering en support van alle collega’s. Of niet soms?

Dag tegen Straffeloosheid voor Misdaden tegen Journalisten

In de afgelopen veertien jaar (2006-2019) zijn bijna 1.200 journalisten vermoord omdat ze hun werk deden. In negen van de tien gevallen bleven de moordenaars ongestraft. Deze cijfers zijn exclusief de niet-dodelijke misdaden zoals marteling, gedwongen verdwijningen, willekeurige detentie, intimidatie en pesterijen in zowel conflict- als niet-conflictsituaties. Bovendien zijn er specifieke risico’s waarmee vrouwelijke journalisten worden geconfronteerd, waaronder seksuele aanvallen.

Wanneer daders niet worden veroordeeld of ter verantwoording worden geroepen voor hun gepleegde misdaden lopen journalisten alleen maar meer gevaar! En straffeloosheid zorgt voor meer misdaden. Je kunt dus gerust stellen dat regeringen falen ten aanzien van het beschermen van journalisten en andere mediaprofessionals. UNESCO is bezorgd dat straffeloosheid hele samenlevingen schaadt door ernstige schendingen van de mensenrechten, corruptie en misdaad te verdoezelen.

Allerzielen

Wist je dat Allerzielen voor het eerst werd gevierd in de Franse Benedictijnenabdij te Cluny in 998? Het was een gedenkdag voor alle gestorven kloosterbroeders. Voor de katholieken werd het een dag van gebed voor alle mensen die heengingen maar nog niet in de hemel zijn beland. In de twaalfde eeuw werd deze dag door paus Johannes XIX algemeen ingevoerd als feestdag voor alle gelovige zielen. Anno 2020 is Allerzielen een persoonlijke gedenkdag voor overleden dierbaren en vooral een familiegebeurtenis.

5e editie Nationaal Allerzielen Concert

Het Nationaal Allerzielen Concert is uitgevoerd op 30 oktober in Utrecht en op 31 oktober in Groningen. Op het programma stonden: Requiem en Cantique de Jean Racine van Fauré, en het Geistliches Lied van Brahms.

Door COVID-19 afgelast of veranderd qua invulling:

Deze weken en maand starten vandaag. Let op andere invullingen!

Deel dit bericht