2 juni – Dag van het Kapitalisme | Week Nederlandse Missionaris | Week van de Bij

Dag van het Kapitalisme

Omarm de vrije handel, winst, het bedrijfsleven, de welvaart, individuele rechten, globalisering, particuliere eigendommen, vrijheid van meningsuiting, creativiteit en innovatie. Met andere woorden steun de welvaart, het kapitalisme! De Dag van het Kapitalisme is opgericht als tegengeluid voor de antiglobaliseringsbewegingen. De aanstichter voor deze dag heet Prodos, een hippie-straatmuzikant annex webradiopresentator uit Australië.

Prodos houdt er een duidelijk mening op na, hij vindt namelijk dat de antiglobaliseringsbeweging een bedreiging vormt voor de individuele vrijheid omdat zij haar ideeën bij iedereen door de strot wil duwen. Volgens Prodos vinden de antiglobalisten dat het kapitalisme de oorzaak is voor armoede in de wereld. Geheel foutieve conclusie, gebrek aan kapitalisme is de oorzaak van armoede aldus Prodos.

Week Nederlandse Missionaris

Op de website van Week Nederlandse Missionaris staat te lezen dat honderden missionarissen en missionair werkers wereldwijd elke dag opnieuw de strijd aan gaan tegen onrecht en armoede. Daar is natuurlijk veel geld voor nodig en Week Nederlandse Missionaris (WNM) ondersteunt hen daarbij. Dankzij hun financiële steun kunnen de missionarissen en missionair werkers zich inzetten voor anderen. Met de jaarlijkse campagne tijdens Pinksteren wordt het missiewerk onder de aandacht gebracht in de hoop dat er meer donateurs zich melden. Het thema van dit jaar is Geloven in de ander. Een wereldwijde missie.

Week van de Bij

Voordat ik ga beginnen aan de Vlaamse Week van de Bij wil ik eerst uitleggen wat het verschil is tussen een bij en een wesp. Bijen worden regelmatig aangezien voor wespen maar er is wel degelijk een groot verschil zoals je kunt zien in onderstaand overzicht.

BijWesp


fors en harig van uiterlijk, bruin/geel gestreepthaarloos, smalle taille en geel/zwart gestreept
eet nectar, stuifmeel en honingeet nectar, stuifmeel, zoete waren, fruit en andere insecten
overwintertleven één seizoen
steken met angel met weerhakensteekt met een naaldangel
laat angel achter in de huidlaat geen angel achter en kan tot 10x steken
overlijdt na de steekoverlijdt niet na de steek
zijn niet agressiefkunnen agressief zijn

De Vlaamse Week van de Bij richt zich op de solitaire bijen en hommels als de honingbijen. Het doel van deze week is meer aandacht te geven aan de problemen van de bij en het leefmilieu. Het is een zogenaamde “prikkelweek”, een week waarin mensen enthousiast worden gemaakt om een rijker en diverser leefmilieu te maken voor de solitaire bijen en hommels. Er wordt uitgelegd hoe je de tuin bijvriendelijk kunt maken. Op zoek naar meer informatie over deze week, klik dan hier.

Deel dit bericht