afbeelding versterkt ufo dag

2 juli – Wereld UFO Dag | Nationale Comic Sans Dag | Dag van de Vlag (Curaçao) | Wereld Sportjournalisten Dag

Wereld UFO Dag

Vandaag gaan we wereldwijd de hemel afzoeken naar UFO’s want, zo heb ik gelezen, dat is onder meer de bedoeling op Wereld UFO Dag. Het doel echter van Wereld UOF Dag blijft onverminderd hetzelfde; mensen iets bij brengen over UFO’s en vragen om meer openheid over UFO-onderzoeken die door de overheid worden gedaan. De diehard UFO -fan gaat natuurlijk jaarlijks naar het Roswell UFO Festival toe. Helaas werd het vorig jaar vanwege COVID-19 afgelast maar dit jaar, weer of geen weer, het Roswell UFO Festival gaat door!

Wat is het UFO-festival?

Was het een buitenaardse ontmoeting, een weerballon of een vliegende schotel? De gebeurtenis die bekend staat als het Roswell-incident ging in 1947 als een lopend vuurtje door het land. Roswel de “UFO-hoofdstad van de wereld” is internationaal bekend bij zowel UFO-enthousiastelingen als ontkenners!

De stad Roswell is blij dat de 25e editie van het UFO-festival gewoon door kan gaan. Wat kun je verwachten? Kris kras door de stad kun je luisteren naar livemuziek-, tentoonstellingen bezoeken, films kijken en andere gezinsvriendelijke evenementen. Het UFO-festival is trouwens het eerste festival dat georganiseerd wordt na de COVID-19 periode.

Weet jij welke provincie de meeste meldingen heeft?

Sinds januari 2011 zijn 11.286 meldingen binnengekomen bij het UFO Meldpunt Nederland. Maar liefst 52% van de melders gelooft daadwerkelijk in buitenaards bezoek. Provincie Zuid-Holland zorgde de afgelopen 30 dagen voor de meeste meldingen. Niet alleen in Nederland zien we ze vliegen, ook onze zuiderburen zien ze vliegen. Aantal UFO meldingen sinds de oprichting van het Belgisch UFO-meldpunt in 2007: 3.156. De teller staat in 2021 intussen op 93. De laatste waarneming was op 24 juni 2021 in Overijse.

Nationale Comic Sans Dag

In 2009 werd de eerste vrijdag van juli door de voormalige 3FM-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga (van de Coen & Sander Show) uitgeroepen tot de Nationale Comic Sans Dag. Een dag waarop we het guitige lettertype Comic Sans MS in het zonnetje zetten, aldus Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

Tot de groep haters van de Comic Sans behoren vooral hipsters en graphic designers. In de designwereld is het not done om Comic Sans te gebruiken omdat zij vinden dat het een kinderachtige uitstraling heeft. Dat mensen zich überhaupt druk kunnen maken over het lettertype Comic Sans. Het gaat bij sommige nog verder dan druk maken over, er zijn heuse haat-website zoals bijvoorbeeld Ban Comic Sans: putting the “sans” in Comic Sans en ihatecomicsans.com.

Dag van de Vlag (Curaçao)

Sinds 1984 wordt op 2 juli de nationale Feestdag Dag van de Vlag (Curaçao) en het Volkslied (Dia di Himno y Bandera) gevierd. Waarom op 2 juli? Omdat op 2 juli 1951 de Eilandsraad voor het eerst bijeen kwam en dat was de eerste dag van de autonomie van Curaçao. Zo viert elk eiland van het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden op een andere dag hun Dag van de Vlag. Mocht je de topografische kennis niet paraat hebben om Curaçao precies te kunnen aanwijzen op de wereldkaart dan is het misschien handig om te weten dat het voor de kust van Venezuela ligt. Samen met Aruba en Bonaire vormt Curaçao de zogenaamde ABC-eilanden, oftewel Benedenwindse Antillen.

Wereld Sportjournalisten Dag

De datum van 2 juli is niet random gekozen. Op 2 juli 1924 namelijk werd de International Sports Press Association (AIPS) opgericht. Dé organisatie voor de sportjournalisten. Dat was trouwens vlak voordat de Olympische Zomerspelen in Parijs van start gingen. Een uitgelezen moment om het idee om sportjournalisten te verenigen te verwezenlijken. De AIPS is van meet af aan een internationale vereniging die zich inzet voor de ethische belangen en arbeidsomstandigheden van alle sportjournalisten. Zelfs baron Pierre De Coubertin, die toen voor verschillende kranten schreef, werd lid van de vereniging.

En om het zeventigjarige bestaan van de AIPS in 1994 luister bij te zetten werd besloten om voor de eerste keer de World Sports Journalists Day te organiseren. Sportjournalisten Dag is nu een internationale dag die sportjournalisten aanmoedigt om het beste uit zichzelf te halen en hen er op attendeert dat ze een voorbeeldfunctie hebben. Niet alleen voor de sportwereld, maar ook voor de rest van de wereld. Amen!

Deel dit bericht