18 september – Walk of Peace | Duchenne Heroes | Dam tot Damloop | Dag van het Eetbare Landschap (BE) | Wereld Water Monitor Dag | Wereld Bamboedag

De Walk of Peace op Vredeszondag

Tip: in plaats van klaar te staan met je (voor)oordeel trek je vandaag de wandelschoenen aan en loop je mee met de Walk of Peace. Tijdens de Walk of Peace door het centrum van Enschede bezoek je kerken, scholen en moskeeën. Klik hier voor meer informatie.

Duchenne Heroes: 18 t/m 24 september

Om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ongeneselijke slopende spierziekte van Duchenne wordt in zeven dagen tijd over een prachtige route van 700 of 500 kilometer van Saarland (DL) naar Eindhoven (NL) gefietst door ruim 400 Duchenne Heroes. De opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar onderzoek dat behandelingen en medicijnen zoekt om kinderen met Duchenne een beter en langer leven te bieden. Als jij de Heroes live wil volgen, klik dan hier.

Dam tot Damloop

Vandaag start het populairste en grootste hardloopevenement van Nederland de Dam tot Damloop. En eveneens start één van de grootste Businessloop ter wereld maar ook de Dam tot Dam FietsClassic en de Mini Dam tot Damloop in Zaandam en Amsterdam-Noord. Pas maar op dat je niet onder de voet wordt gelopen. 😉

Dit jaar lopen de volgende wereldtoppers mee, bij de mannen: Edwin Kiptoo, Tamirat Tola, Joshua Cheptegei en de Nederlanders Michel Butter, Abdi Nageeye, Khalid Choukoud en Jesper van der Wielen. Bij de vrouwen: Alice Aprot, Meselech Melkamu,Luci Karimi, Yenenesh Tilahun en de Nederlandse en Ruth van der Meijden.

Met de Dam tot Damloop App kan je jouw favoriete loper volgen, de app is te downloaden in de App Store en Google Play Store. Je kunt ook de wedstrijd live volgen via NH en AT5.

Dag van het Eetbare Landschap (BE)

Bij onze Zuiderburen is het vandaag “Dag van het Eetbare Landschap”. Het Openluchtmuseum Bokrijk in Genk organiseert vandaag daarom allerlei activiteiten die je laten kennismaken met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur. Er zijn leuke workshops en diverse demonstraties zoals jenever stoken, appels persen, brood bakken en stroop maken. Of bezoek de streekproductenmarkt waar je producten kan kopen maar ook proeven!

Wordt wel lastig om er naar toe te gaan omdat het in België vandaag ook Autovrije (zon)Dag is. 

Wereld Water Monitor Dag 

Sinds 2003 was Wereld Water Monitor Dag (WWMD) wereldwijd een dag om ons meer bewust te maken van de waterkwaliteit. Één dag per jaar werden we er op uitgestuurd om water te gaan testen echter sinds 2009 is deze ene dag van testen verlengd van 22 maart (Wereld Waterdag) tot en met 31 december. Door nu bijna een heel jaar bezig te zijn met bewustzijn te promoten en mensen actief te betrekken bij het controleren van de waterkwaliteit is WWMD omgedoopt tot de EarthEcho World Water Monitoring Challenge (WWMC). Wil je meedoen aan de Challenge? Klik hier voor een gratis watertest setje.

Wereld Bamboedag

Als ik bamboe zeg, zeg jij panda. Of niet? Bamboe kent echt veel meer toepassingen dan je in eerste instantie zal denken en daarom wordt op Wereld Bamboe Dag aandacht gevraagd voor de vele toepassingsmogelijkheden van bamboe. De organisatie achter Wereld Bamboe Dag promoot met hart en ziel het product bamboe omwille van het milieu en de economie. Bamboe is de nieuwe olie, en daarom zeg ik precies hoe belangrijk bamboe is.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.