nationaal gebed

18 maart – Nationale Gebedsdag | Wereld Recycling Dag | Awkward Moments Day | Aanslag Utrecht | Dag van de Sociaal Werker | Boomfeestdag | Arubadag

Nationale Gebedsdag

Waarom een Nationale Gebedsdag? De wereldwijde uitbraak van het corona-virus en de situatie waarin we daardoor in zijn belandt wordt door sommige wereldleiders vergeleken met een oorlog. Niet eentje met wapengekletter maar een vergelijkbare situatie zonder de geweren. Heb daar vandaag met mijn ouders (82 en 88 jaar) over gesproken en beiden geven ook aan dat door de opgelegde regels en het hamsteren zij qua gevoel teruggaan naar de Tweede Oorlog. Tijden van schaarste, tijden van je niet vrij kunnen bewegen. Nu zijn mijn ouders niet praktiserende christenen maar je ziet dat in tijden van oorlog en onzekerheid veel mensen zich wenden tot God.

Dat is ook de reden geweest voor de ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, Missie Nederland en de Raad van Kerken in Nederland om een Dag van Nationaal Gebed te organiseren. De organisatoren menen dat “gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven en om anderen te zegenen, bijvoorbeeld hen die werken in de zorg of andere cruciale sectoren.

Wat kun je verwachten op Nationale Gebedsdag?

Op Missie Nederland staat het volgende geschreven: om 9.00 uur start daar een livestream, die tot 19.00 uur duurt. Op drie momenten (om 9.00 uur, 12.00 uur en 15.00 uur) vindt een inleiding plaats door een predikant of voorganger. Vervolgens is er tijd voor gebed, voor het online delen van gebedspunten en onderlinge verbinding via sociale media door middel van hashtags. Op het platform wordt bovendien verwezen naar beschikbare lokale of regionale livestreams. Om 19.00 uur wordt de dag via de livestream afgesloten.

3e editie Wereld Recycling Dag

Global Recycling Day is in 2018 opgericht om meer bewustzijn te kweken over het belang van recycling en is een dag waarop we de vele recyclinginitiatieven die er al zijn omarmen. Haar missie is wereldleiders te overtuigen dat een gemeenschappelijke aanpak van recyclen nodig is. Want recycling is de oplossing om onze kostbare natuurlijke hulpbronnen te behouden. En tis natuurlijk goed voor onze planeet. Maar wat voor wereldleiders geldt, geldt ook voor ons. Zolang wij afval nog steeds niet zien als waardevolle grondstof hebben we nog een lange weg te gaan.

Awkward Moments Day

Dit is weer zo’n typische Amerikaanse “dag van”, die door diverse websites klakkeloos wordt overgenomen. Maar ach, tis wel een grappige dag. Dus ondanks mijn terughoudendheid als het gaat over de speciale dagen van andere landen één op één kopiëren doe maar gewoon mee. Iedereen kent het wel, zo’n moment dat je het liefst door de grond wilt zakken. Een “awkward moment”, oftewel een gênante momentje. Mijn gênante momenten? Enthousiast zwaaien naar iemand die niet terug zwaait, een grap maken die niemand snapt, tegen een dichte schuifpui aanlopen en zo kan ik nog wel uren doorgaan. Ben erg benieuwd wat jou ergste gênante momentje is.

Corona-virus “dagen van” afgelastingen update:

Deel dit bericht