ondersteuning nationale festival-crew dag

18 juli – De Nationale Festivalcrew-dag | Kaviaardag | Wereld Luisterdag | Mandeladag

De Nationale Festivalcrew-dag

De Nationale Festivalcrew-dag is een initiatief van de organisatoren van de Zwarte Cross en Mañana Mañana. Zoals de naam al doet vermoeden draait de Nationale Festivalcrew-dag om de festivalmedewerkers. De initiators van Nationale Festivalcrew-dag vragen aan alle festivalmedewerkers om vandaag een oud crewshirt aan te trekken en hun plekje in de spotlight te claimen.

Dus beste festivalmedewerkers van Nederland, verenigt u! Trek je favoriete crewshirt aan en maak een foto. Deel de crewshirt-foto op zoveel mogelijk socialmedia-kanalen met de hashtag #festivalcrewdag. Laat je zien, ook al sta je normaal gesproken nooit op de voorgrond. En met 1.115 festivals in 2019 zal de eerste Nationale Festivalcrew-dag een kleurrijk geheel worden op social media!

Kaviaardag

Eigenlijk zijn mensen maar raar. Kijk eens naar onze eetgewoontes: we eten rauwe vis, we bakken lever en niertjes, smeren rauw vlees op onze boterham en de rijken der aarde eten onbevruchte eitjes van een vis. Dat is dus kaviaar, onbevruchte eitjes. Het is lekker, een ware delicatesse, zeggen de gebruikers. Oh ja, doordat de vissen eerst moeten worden gedood voordat de eitjes eruit kan worden gehaald, is kaviaar niét vegetarisch. Tis maar dat je het weet. Nog een feitje: normaal gesproken mag je van buiten de EU 20 kilo vis of visproducten meenemen. Voor kaviaar geldt een uitzondering: daarvan mag maximaal 125 gram mee.

Wereld Luisterdag

Eén van de doelen van World Listening Day is om te leren luisteren naar de geluiden van de wereld om ons heen. Ook wel de akoestische omgeving genoemd. Een omgeving die bestaat uit geluiden van de natuur, de dieren en de mens zelf. Vandaag worden we dus uitgedaagd om eens aandachtig te luisteren naar de geluiden uit onze leefomgeving of naar die van andere. World Listening Day is een initiatief van het World Listening Project (WLP).

Waarom specifiek op 18 juli?

Zoals bij zoveel “dagen van’ is deze datum niet random gekozen. Ter ere van de geboortedag (18-07-1933) van de beroemde Canadese componist, muziekpedagoog, auteur, beeldend kunstenaar, filosoof en milieuactivist. R. Murray Schafer valt Wereld Luisterdag op 18 juli. Zijn World Soundscape Project uit de jaren zeventig stond aan de basis van de akoestische ecologie.

Internationale Nelson Mandeladag

Mandela Day is de dag waarop het leven van Nelson Mandela wordt herdacht maar ook zeker alles wat hij heeft betekent voor Zuid-Afrika en de rest van de wereld. Er wordt vandaag gevraagd of je 67 minuten van je tijd wilt doneren om anderen te helpen. Dit idee komt oorspronkelijk van de organisatie 46664 ( -> het gevangenennummer van Nelson Mandela). Deze organisatie vroeg op 18 juli 2002, de dag van hun oprichting, mensen een donatie te doen. Geen geld, maar tijd. Waarom 67 minuten? Nelson Mandela heeft 67 jaar (hij is 92 jaar geworden) lang zich ingezet voor mensenrechten en gelijkheid voor iedereen.

Dat is de reden waarom er om 67 minuten gevraagd wordt. Hij was eveneens een internationale vredestichter en de eerste democratisch gekozen president van een vrij Zuid-Afrika. De vraag van de dag is: ben jij bereidt om 67 minuten van je tijd te doneren om anderen belangeloos te helpen?

Nelson Mandeladag in Nederland

Vandaag zal het de 3e keer zijn dat Mandela Day in Nederland wordt georganiseerd. De initiatiefnemer is Frank Rekers van 4Human Training, Coaching & Advies. Hij organiseert geheel in corona stijl een inspirerende Webinar (10.00 – 12.00 uur) met de titel: “Leiderschapslessen volgens Nelson Mandela”. Doel : Inspiratie op doen over leiderschap volgens principes Nelson Mandela en zijn bijdrage aan een betere wereld. Ik zeg doen!

Deel dit bericht