17 maart – Open Dag Zorg en Welzijn | Vriendinnendag | Landelijke Compostdag | Stille Omgang | St. Patrick’s Day

Open Dag Zorg en Welzijn

Op de laatste dag van Week van Zorg en Welzijn (WZW) zetten velen bedrijven hun deuren open. Niet echt vreemd dat juist vandaag veel zorg- en welzijnsorganisaties hun open dag houden. Uiteindelijk is de WZW een spin off van de sinds 2000 op de derde zaterdag van maart zeer succesvolle Open Dag van Zorg en Welzijn. Het doel blijft het zelfde; het publiek laten zien en ervaren hoe het in de sector zorg en welzijn aan toe gaat. Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn dat je tijdens een Open Dag zo enthousiast bent geworden dat je een carrière in de zorg wel ziet zitten, of dat je vrijwilliger wit worden.

Belangrijke tip uit Gina’s Tippenboekje

Check bij de zorg- en welzijnsorganisatie waar je naar toe wilt of het doorgaat. Door de griepepidemie heeft bijvoorbeeld St. Anna Zorggroep uit Geldrop besloten om de open dag af te lassen. “In verband met besmettingsgevaar vinden wij het op dit moment onverantwoord veel mensen in ons ziekenhuis te ontvangen”, aldus Ingrid Wolf, voorzitter raad van bestuur.

Wat ga jij doen op Vriendinnendag?

De commercie heeft Vriendinnendag omarmd en komt met allerlei “vriendinnendag” aanbiedingen. Een keur aan activiteiten, van een dagje sauna tot aan een dagje weg. Het hoeft niet moeilijk te zijn om iets te kiezen wat je samen kunt gaan doen vandaag. Je kunt natuurlijk samen gaan uit eten, naar de bios of naar de Ierse pub.

Landelijke Compostdag

Op de Landelijke Compostdag kun je gratis compost ophalen op diverse plekken in je gemeente. Op de website van je gemeente of in plaatselijke huis-aan-huisbladen staat of jouw gemeente vandaag compost uitdeelt. Weet je ook waarom deze dag in het leven is geroepen? De Vereniging Afvalbedrijven, de Branche Vereniging Organische Reststoffen (BVOR) en gemeenten bedanken ons, de burgers, voor weer een jaar lang trouw voor het gescheiden aanleveren van gft-afval en groenafval. Ik zeg: graag gedaan!

Stille Omgang in “Mirakelstad” Amsterdam

In de nacht van zaterdag op zondag vindt de Stille Omgang (processie) van Amsterdam plaats. Duizenden gelovige mensen lopen stilzwijgend en zonder opsmuk door het historische centrum van Amsterdam. Er is geen vaste vertrektijd, je begint aan de Stille Omgang na het bijwonen van een mis in één van de Amsterdamse parochiekerken. De omgang duurt ongeveer een uur en vindt globaal tussen middernacht en vier uur in de zondagochtend plaats. Wil je mee lopen maar heb je meer informatie nodig? Klik hier.

St. Patrick’s Day

Op St. Patricks Day herdenken de Ieren St. Patriticius, de beschermheilige van Ierland. In alle dorpen en steden vinden festiviteiten plaats die je kunt vergelijken met Koningsdag in Nederland. Overal zijn er kermissen, openluchtfeesten, vuurwerk, optochten, enzovoorts. Bij St. Patrick’s Day horen bepaalde symbolen. De Shamrock, een klavertje met drie blaadjes. En zoals in Nederland alles oranje is met Koningsdag, wordt de groene kleur geassocieerd met St. Patricks Day.

Gratis St. Patrick’s Day Festival in Nederland

Wie in Nederland St. Patrick’s Day wil vieren kan zich prima vermaken in één van de honderden Irish Pubs die Nederland rijk is of….. je gaat naar Den Haag. De Grote Markt en de Irish Club Nederland organiseren gezamenlijk een fantastisch gratis Iers feest in het centrum van de Den Haag. De gehele dag staat in het teken van dans, live optredens van Ierse bands en een markt met typisch Ierse producten.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.