17 februari – Huishoudbeurs | Internationale Doe Vriendelijk Dag | Internationale Dag van de Walvis

Huishoudbeurs

Ervaar de laatste trends op het gebied van fashion, beauty, wonen, vrije tijd, culinair en gezondheid op de Huishoudbeurs. Doe mee aan workshops, proef, shop en geniet van leuke live optredens! De Huishoudbeurs 2018 is van zaterdag 17 tot en met zondag 25 februari te bezoeken in de RAI (Amsterdam).

Internationale Doe Vriendelijk Dag

De Random Acts of Kindness Day is ontstaan in 2004 in Nieuw-Zeeland. Josh de Jong stond in de file en zag hoe automobilisten steeds agressiever en geïrriteerder raakten. Op dat moment dacht hij: wat zou het toch heerlijk zijn als iedere Nieuw-Zeelander gewoon aardig was voor een vreemdeling. En zo werd de Random Acts of Kindness Day geboren. Josh en een paar vrienden kozen 1 september voor de Random Acts of Kindness Day omdat in Nieuw-Zeeland op 1 september de lente begint en het dus makkelijker te onthouden was.

Doe Vriendelijk Dag

We hebben het allemaal in ons, die vriendelijkheid, alleen komt het er soms niet uit. Maaaaar het is wel Doe Vriendelijk Dag dus het wordt so wie so een heerlijke dag vandaag. Im deze dag te vieren heb ik me voor vandaag voorgenomen dat ik deze dag een goede invulling ga geven. Ik ga iedereen vriendelijk gedag zeggen, ik zwaai naar de postbode en bedank hem/haar voor het trouw bezorgen van de post, in de rij bij de kassa laat ik iemand voorgaan en ik gedraag me als een “heer” in het verkeer, ook al ben ik vrouw!

Een vriendelijk gezicht……

Wat voor een nors en stug volk zijn we eigenlijk dat er welgeteld één spreekwoord is waar het woord vriendelijk zelf in zit: “een vriendelijk gezicht brengt overal licht.” Heb jij hulp nodig om de deze dag invulling te geven? Laat ik je een paar tips geven aan de hand van spreekwoorden.

  • een goed woord vindt een goede plaats > vriendelijk zijn geeft vaak een vriendelijke reactie terug
  • men vangt meer vliegen met stroop dan met azijn > een vriendelijk woord opent deuren
  • met de hoed in de hand komt men door het ganse land > met vriendelijk zijn bereik je meer
  • iemand onder de kin strijken > iemand een complimentje geven
  • vrolijke waarden maken vrolijke gasten > goed voorbeeld doet goed volgen
  • de pil vergulden > een vervelende boodschap op een zo vriendelijk mogelijke manier brengen

Zorg dat je wel gemeend vriendelijk bent anders zeggen de mensen: hij speelt aap wat heb je mooie jongen!

Internationale Dag van de Walvis

Uit de IDEA kalender van “belangrijke groene werelddagen” blijkt dat het vandaag de Internationale Dag van de Walvis is. Deze dag wordt sinds 1986 gevierd. In dat jaar werd, na 200 jaar intensieve commerciële walvisjacht, door de Internationale Walvisvaartcommissie (IWC) een verbod (moratorium) ingesteld op alle commerciële walvisvangst. IJsland, Noorwegen en Japan erkennen het moratorium niet en blijven gewoon doorgaan en doden jaarlijks zo’n 1.000 walvissen onder het mom van “wetenschappelijk onderzoek en commercieel belang”. In werkelijkheid belandt het walvisvlees op de markt, op een etensbord of wordt het verwerkt in hondenvoer.

Tegenwoordig zijn er nog ongeveer 100 soorten zeezoogdieren in de wereld. Op de schouders van de wetenschappers rust de taak om deze prachtige dieren te beschermen en als het even kan nog hun aantallen te vergroten.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.