16 november – Dag van de Gastvrijheid | Administrateursdag | Beaujolais Nouveau Jour | Dag van de Tolerantie | Werelddag van de Stedenbouw | Werelddag voor de Filosofie | Wereld Alvleesklierkanker Dag | Stop Decubitus Dag

Dag van de Gastvrijheid

Dag van de Gastvrijheid is een dag bedoeld voor een specifieke beroepsgroep namelijk voor de professional op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid in de zorg. Denk daarbij aan gastvrijheidmedewerkers, koks, managers en leden van cliëntenraden. De Dag van de Gastvrijheid heeft dit jaar als thema: “Quality time”. En daar is het inderdaad eens tijd voor: kwaliteit in de zorg!

Op de Dag van de Gastvrijheid worden de winnaars van de Gastvrijheidszorg Awards 2017 bekendgemaakt. Er werd gestreden in 3 categorieën: verpleging & verzorging, ziekenhuizen en GGZ. Uiteindelijk zijn er tien verzorgings- en verpleeghuizen, vijf ziekenhuizen en drie GGZ-instellingen genomineerd. En de winnaars zijn……..tromgeroffel.

Nationale Administrateursdag 

De Nationale Administrateursdag is een congresdag voor, je raadt het al, de administrateurs onder ons. Na deze dag zijn de administrateurs weer geheel op de hoogte van de laatste ontwikkeling op hun vakgebied.

Beaujolais Nouveau Jour

De derde donderdag van november is traditioneel de dag dat de Beaujolais Nouveau (Primeur) weer mag worden verkocht en geproefd. Vroeger was het een hele happening nu wordt de aandacht meer verlegd naar de betere Beaujolaiswijnen, de cru’s. Ik hef het glas en zeg: à votre santé.

Internationale Dag van de Tolerantie

De Internationale Dag van de Tolerantie is in 1996 door de Verenigde Naties in het leven geroepen om wederzijds respect en erkenning van de rijke diversiteit aan culturen in onze wereld, van onze meningsuitingen en hoe we menszijn te bevorderen. Tolerantie vormt de kern van de universele rechten van de mens en de fundamentele vrijheden van anderen. Wederzijds begrip tussen culturen en volkeren is een voorwaarde voor wereldvrede.

De huidige maatschappij van stijgende gewelddadig extremisme en verbreding van conflicten die worden gekenmerkt door een fundamentele minachting voor menselijk leven maakt verdraagzaam zijn verdomd lastig. Verdeeldheid en fake nieuws zorgen voor een stijgende xenofobie. Eens kijken wie er vandaag nog tolerant zijn…..

TOGETHER

De Verenigde Naties hebben vorig jaar een nieuwe campagne gelanceerd om wereldwijd tolerantie, respect, veiligheid en waardigheid te bevorderen. De Together campagne heeft als doel de misinformatie en foute percepties rond vluchtelingen en migranten te counteren, en het contact tussen migranten, vluchtelingen en zij die leven in de aankomstlanden te stimuleren.

Wat staat er vandaag nog meer in de “dag van” agenda?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.