16 augustus –1977 – De sterfdag van Elvis Presley

Elvis Presley wordt dood aangetroffen

Wat vliegt de tijd, het is vandaag 39 jaar geleden dat Ginger Alden, zijn verloofde, van de “King of Rock and Roll” hem dood in zijn badkamer in Graceland vond. Het ging juist goed met hem, hij zou zelfs de volgende dag aan een nieuwe concerttour beginnen. Het nieuws sloeg wereldwijd in als een bom!

Veertien jaar was ik toen ik het nieuws hoorde dat Elvis Presley op 42 jarige leeftijd was overleden. Miljoenen mensen over de hele wereld waren geschokt door het nieuws van zijn dood, zijn fans gingen in grote aantallen naar zijn huis in Memphis. Er werd gesproken over een hartaanval als doodsoorzaak. Dat is wat ik mijn kan herinneren van het nieuws van die dag.

Elvis is niet dood

Wat ik me goed kan herinneren zijn de verhalen over de keren dat mensen Elvis Presley, jaren na zijn dood, nog hebben gezien. Elvis zou gezien zijn bij een hamburgerketen, hij zou ontvoerd zijn door aliens, hij zou zelfs verhuisd zijn naar Zuid-Amerika, hij zou zijn naam voorgoed veranderd hebben in John Burrows om met rust gelaten te worden. Deze naam gebruikte Elvis altijd bij het incheckten van een hotel of om een vlucht te boeken.

Zijn er ook bewijzen voor?

  • het lichaam dat in de kist lag was veel dunner dan Elvis en het zweette
  • voor zijn overlijden nam hij een miljoen dollar op
  • zijn levensverzekering is nooit geïnd
  • in de nacht na zijn overlijden vloog ene John Borrows van Memphis naar Buenos Aires
  • op zijn grafsteen staat zijn middelste naam (Aron) verkeerd geschreven (Aaron)
  • Elvis figureerde in de kerstfilm Home Alone
  • op een trouwfoto uit 1994 van dochter Lisa Marie met Michael Jackson staat Elvis. Klik hier en oordeel zelf.

Over negen jaar wordt zijn autopsierapport openbaar gemaakt en zullen we weten of Elvis wel is gestorven. Of woont hij nog steeds in een bunker onder Graceland en werkt hij op het landgoed als tuinman?

Elvis wordt herdacht

In de Grote of Lebuinuskerk in Deventer wordt de sterfdag van Elvis herdacht met een Elvis Memorial. Dominee Fred Omvlee zal het levensverhaal van Elvis vertellen, omlijst met de mooiste nummers en gospels van Elvis. Van 19.30 tot 19.55 uur speelt beiaardier Jan Willem Achterkamp Elvis hits op het carillon. De Memorial begint om 20.00 uur.

Bij Cultureel Terras De Kaaij is er een heuse Elvis Presley Dag en wordt de sterfdag van Elvis herdacht met optredens van D’Ouwe Bob Color en William Smulders en een Elvis Karaoke show. In het Circustheater (Schevingen) kun je vanavond naar de “Elvis & More”-show van Mr. & Mrs. Rock’n Roll, René Shuman & Angel-Eye.

Heb je het laatste Elvis album “If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra” al beluisterd? Geweldige cd!
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.