16-08-1977 – Sterfdag van Elvis Aaron Presley

Sterfdag Elvis Aaron Presley

Het is vandaag 41 jaar geleden dat Ginger Alden, de verloofde van de “King of Rock and Roll”, Elvis dood op de vloer in de badkamer vond. Wat een schok! Het ging juist goed met hem, hij zou zelfs de volgende dag aan een nieuwe concerttour beginnen. Het nieuws sloeg wereldwijd in als een bom! Veertien jaar jong was ik toen ik hoorde dat de 42-jarige Elvis Aaron Presley was overleden. Miljoenen mensen over de hele wereld waren geschokt door het nieuws van zijn dood, zijn fans gingen in grote aantallen naar zijn huis in Memphis. Er werd gesproken over een hartaanval als doodsoorzaak. Dat is wat ik mijn kan herinneren van het nieuws van die dag.

The ’68 Comeback Special

Een beetje Elvis fan weet precies waar ik het nu over ga hebben, het legendarische optreden van Elvis exact 50 jaar geleden. Wat maakte dit optreden zo speciaal? Na een muzikaal sabbatical van acht jaar keerde Elvis Aaron Presley in 1968 terug met een grandioze oneman tv-show. Als vanouds staat hij in een strak leren pak relaxed op het podium, omringd door een kleine groep fans. Hij zingt het bekende werk, hij maakt grappen, hij maakt zijn moves. Kortom, dit was Elvis op zijn best!

Was jij net zoals ik te jong om deze tv-special in het jaar 1968 te hebben gezien dan heb ik goed nieuws voor je. Vandaag kun je in elke Kinepolis bioscoop in België en Nederland de tv-special over zijn comeback-concert in 1968 zien met voorafgaand commentaar van Priscilla Presley en de maker van de Special: Steve Binder. Tickets en info via kinepolis.be en kinepolis.nl.

Are You Lonesome Tonight

Is het antwoord ja dan bied ik je een alternatief; van 20.00 -21.00 kun je met velen in de Oud-Katholieke parochie van St. Agnes in Egmond aan Zee een Elvis Presley Memorial bijwonen. In Sint Oedenrode wordt zondag 19 augustus voor de 12de keer de Elvis Presley Memorial Day georganiseerd met verschillende leuke artiesten!  Op 25 augustus kun je ook nog naar de “Elvis & More”-show van Mr. & Mrs. Rock’n Roll, René Shuman & Angel-Eye in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Elvis is niet dood!

Vanaf dag één van zijn overlijden gingen de verhalen rond dat Elvis niet dood was. Hoe vaak hebben we nu al gehoord dat mensen Elvis Presley, jaren na zijn dood, nog hebben gezien. Elvis zou gezien zijn bij een hamburgerketen, hij zou ontvoerd zijn door aliens, hij zou zelfs verhuisd zijn naar Zuid-Amerika, hij zou zijn naam voorgoed veranderd hebben in Jon Burrows om met rust gelaten te worden. Deze naam gebruikte Elvis altijd bij het incheckten van een hotel of om een vlucht te boeken dus zo vreemd was de keuze van die naam niet. Elvis Presley is Alive!

Zijn er ook bewijzen voor? Jazeker:

  • het lichaam dat in de kist lag was veel dunner dan Elvis en het zweette
  • voor zijn overlijden nam hij een miljoen dollar op
  • zijn levensverzekering is nooit geïnd
  • in de nacht na zijn overlijden vloog ene Jon Borrows van Memphis naar Buenos Aires
  • op zijn grafsteen staat zijn middelste naam (Aron) verkeerd geschreven (Aaron)
  • Elvis figureerde in de kerstfilm Home Alone
  • op een trouwfoto uit 1994 van dochter Lisa Marie met Michael Jackson staat Elvis

In het jaar 2027 wordt eindelijk het autopsierapport openbaar gemaakt en zullen we weten of Elvis wel of niet, en waaraan hij is gestorven. Of woont hij nog steeds in een bunker onder Graceland en werkt hij op het landgoed als tuinman? Wie zal het zeggen, speculaties genoeg op internet!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.