afbeelding ondersteunt dag van de agrarische medewerker

15 augustus – Dag van de Agrarische Medewerker | Nationale Relax Dag | Maria Tenhemelopneming | Dakloze Dieren Dag | Geocaching Dag | Honingbij Dag | Victory over Japan Day | Werelddag van het Panamakanaal | Nationale Indië Herdenking

Dag van de Agrarische Medewerker

Het is voor iedereen vanzelfsprekend dat de winkels vol liggen met groenten, fruit, vlees, vis en bloemen. De boeren, tuinders en vissers (de agrarische sector) zorgen dagelijks voor ons voedsel. De boerenambassadeurs van Team Agro NL hebben 15 augustus uitgeroepen tot Dag van de Agrarische medewerker. Zij willen met deze dag de agrarische medewerker in het zonnetje zetten

Hoe vier je Dag van de Agrarische Medewerker

Boeren, tuinders en vissers zijn voor hun productie afhankelijk van de agrarische medewerker. En als blijk van waardering kunnen de boeren, tuinders en vissers vandaag op social media aanhaken bij de Dag van de Agrarische Medewerker. Of geven hun medewerkers een attentie.

Ambassadeurs werken aan gezamenlijke boodschap

Team Agro NL staat voor verbinding tussen boer en burger en openheid over het echte boerenwerk. Binnen Team Agro NL hebben de ambassadeurs als Nederlandse voedsel- en bloemenmakers de krachten gebundeld voor een krachtige sectorpromotie. Zo wordt gewerkt aan een gezamenlijke boodschap vanuit de hele agrarische sector. Dit staat te lezen op teamagro.nl.

Nationale Relax Dag

Het leven is druk druk druk, boordevol stress en het halen van deadlines. Behalve op International Relaxation Day daar draait het alleen maar om ontspannen. De boog kan immers niet altijd gespannen staan. Ieder bedrijf zou deze dag moeten toejuichen want mensen die zich bewust of onbewust ontspannen, werken aan hun eigen herstel en bevorderen zo hun gezondheid. Met als resultaat: ziekteverzuim omlaag en productiviteit omhoog. Een klassiek voorbeeld van een win-win situatie!

Maria Tenhemelopneming

Voor de Katholieke Kerk is het hoogfeest Maria Tenhemelopneming het belangrijkste Mariafeest. Op deze dag wordt herdacht dat Maria na haar dood met ziel én lichaam door God in de hemel werd opgenomen. In de volksmond wordt deze dag ook wel Maria Hemelvaart genoemd. Echter, volgens het katholieke geloof is deze benaming niet juist. Want in tegenstelling tot Christus steeg Maria niet zelf ten hemel op. Zij werd door God opgenomen in de hemel. Op 1 november 1950 werd de Tenhemelopneming van Maria met ziel en lichaam door paus Pius XII tot dogma (Gods woord in menselijke taal vervat) verklaard.

Belangrijke Mariafeesten

Het feest Maria Tenhemelopneming trapt een periode van 30 dagen af waarin diverse belangrijke Mariafeesten op de kalender staan. Zoals Maria Koningin (22 augustus), Maria Geboorte (8 september) en Naam van de Heilige Maagd Maria (12 september). In Nederland is Maria Tenhemelopneming geen officiële feestdag dit in tegenstelling tot onder andere België, Duitsland , Luxemburg en Zwitserland.

Officiële feestdag in België

Maria-Tenhemelopneming wordt ook Maria-Hemelvaart, Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart, Dormitio Mariae (= de ontslaping/ontslapenis van Maria) of halfoogst genoemd. Het vieren van Maria-Tenhemelopneming is een kerkelijke traditie en het betreft bovendien één van de oudste en belangrijkste Mariafeesten. Net als op Hemelvaartsdag worden er ook tijdens Maria-Tenhemelopneming verschillende bedevaarten en processies georganiseerd.

Onderstaande dagen vieren we ook vandaag:

Door COVID-19 afgelast, verzet of veranderd qua invulling:

Deel dit bericht