afbeelding ondersteunt wereld longontsteking dag

12 november – Wereld Longontsteking Dag | Internationale Dag van de Gebruiksvriendelijkheid | Wereld Kwaliteitsdag | Internationale Tempranillo-dag | Happy Hour Day | Week van de Smaak (BE) | Dag van de Franse Taal | Dag van het Sportonderzoek | Dag van de Werkzoekende

Wereld Longontsteking Dag

Longontsteking is het ondergeschoven kindje op de mondiale gezondheidsagenda en krijgt zelden aandacht in de media. Om meer aandacht te generen besloot de Global Coalition against Child Pneumonia in 2009 om een Wereld Longontsteking Dag (World Pneumonia Day) te organiseren, niet éénmalig maar jaarlijks op 12 november. Wereld Longontsteking Dag is een actiedag waarop de strijd tegen longontsteking publieke centraal staat. Het doel van Wereld Longontsteking dag is:

  • bewustmaking over ‘s werelds grootste kindermoordenaar
  • promoten van maatregelen ter voorkoming en behandeling
  • donateurs vinden en actie voeren

Longontsteking en covid-19

Er is een verschil tussen een longontsteking door het coronavirus en een normale longontsteking. In de meeste gevallen is een bacterie de oorzaak van een longontsteking. Maar ook een virus, schimmel of parasiet kunnen de boosdoener zijn. Als je een longontsteking hebt die is veroorzaakt door bacteriën, en je eigen lichaam kan de bacteriën niet opruimen dan is de longontsteking vaak nog goed te behandelen met antibiotica.

Covid-19 is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door het SARS-CoV-2 coronavirus. Het grote verschil tussen een longontsteking door het coronavirus en een normale longontsteking is dat eerst genoemde niet te behandelen is met antibiotica. Voor een longontsteking veroorzaakt door covid-19 is helemaal (nog) geen specifiek medicijn.

Dag van de Gebruiksvriendelijkheid

Op Dag van de Gebruiksvriendelijkheid staan de producten en diensten centraal die ons leven makkelijker, toegankelijk en eenvoudiger moeten maken. Het thema van World Usability Day 2020 is: “Mensgerichte Artificiële Intelligentie”. In de afgelopen twee decennia hebben computers menselijke vaardigheden ontwikkeld om ons werk uit te voeren, onze veiligheid te waarborgen en zelfs onze werklast te verlichten. De belangstelling voor de mogelijkheden van AI om de menselijke prestaties nog verder uit te breiden, blijft toenemen.

Er is echter een begeleidende angst dat mensen de controle verliezen over de technologie die ze creëren. Als een AI kan worden ontworpen die “betrouwbaar, vertrouwd en veilig” is dan zal die angst ook geleidelijk afnemen. Persoonlijke voetnoot: ik begrijp de angst maar niet iedere Hollywood film wordt werkelijkheid.

Wereld Kwaliteitsdag

Wereld Kwaliteitsdag (World Quality Day) wordt jaarlijks op de tweede donderdag in november gevierd. Deze dag wil de wereldburger duidelijk maken hoe belangrijk de bijdrage is die kwaliteit levert aan zowel organisatorische als nationale groei en welvaart van een land. En natuurlijk ook om de kwaliteitsdeskundige een veer in de kont te steken.

Thema 2020: Creëer klantwaarde

Dit jaar worden de pijlen gericht op het creëren van klantwaarde (Creating Customer Value). Klantwaarde; staat er een prijs op het hoofd van de klant? Vanuit een bedrijf gezien ja zeker. De klant vertegenwoordigt een financiële waarde. Met andere woorden: wat verdien ik aan een klant gedurende de periode dat hij klant is bij ons bedrijf. Hoe kan een bedrijf de klantwaarde verhogen? Geef de klant meer voordeel en verlaag de prijs. Het leven kan zo simpel zijn. Maar de weg er naar toe loopt soms moeizaam.

Let op, sommige dagen hebben een andere invulling gekregen

Deel dit bericht