11 september – Dag van de Scheiding | 9/11 | Nationale belletje-trek-dag | Festival van het Leren 11 t/m 20 september | Nationale NachtvlinderNacht

Laten we bij het begin beginnen!

Dag van de Scheiding

Bijna 40% van alle getrouwde stellen gaat scheiden, dat betekent dat ongeveer 1 op de 100 echtparen uit elkaar gaan. Het aantal samenwoners dat uit elkaar gaat is daar nog eens niet bij opgeteld. Gemiddeld duurt een huwelijk 14 jaar en op het moment van scheiden is de man gemiddeld 46,2 jaar oud en de vrouw gemiddeld 43 jaar. Er is een lichte stijging ten opzichte van de cijfers uit 2012 te zien. Dat zijn geen leuke cijfers om te lezen als je net getrouwd bent of net samenwoont of plannen hebt.

(cijfers zijn uit 2013, bron: CBS)

Begeleiding bij scheidingen

In Nederland werd op 15 september 1796 de eerste scheiding uitgesproken, tussen Wilhelmus Meers en Agatha Lenaerts. Daarom wordt sinds 2010 op of rond de datum van de eerste scheiding de Dag van de Scheiding georganiseerd door de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).
Het doel van deze dag is om te benadrukken dat deskundige begeleiding belangrijk is want niemand wil verwikkeld raken in een vechtscheiding. Je wil toch niet dat je kinderen de dupe worden van een scheiding? Maak gebruik van deze dag en win vandaag advies in bij een gespecialiseerde advocaat over alles wat bij een scheiding komt kijken. Wil je advies? Klik hier, dan kom je uit op de website van vFAS.

De aanslagen op 11 september 2001.

Op die dag was ik met een collega in Zuid-Limburg aan het werk. Hij werd gebeld door een kennis die vertelde dat er twee passagiersvliegtuigen de Twin Towers van het World Trade Center in New York City waren invlogen. We konden het niet geloven, zodra we bij mij thuis waren ging de tv. Ik zag de beelden op tv en dacht: “dit lijkt wel een slechte B-film”, het was bijna niet te bevatten wat we zagen. Maar daar bleef het niet bij die dag, een ander passagiersvliegtuig was gekaapt en vloog het Pentagon in en het vierde passagierstoestel stortte neer in de buurt van Shanksville (Pennsylvania). Het totaal aantal slachtoffers van deze terroristische aanslagen was bijna drieduizend mensen, afkomstig uit meer dan 90 landen.

Ingeborg Lariby was de enige Nederlandse die omkwam bij de aanslagen op de WTC-torens.

Wat is er nog meer vandaag?

De Vlinderstichting en de werkgroep Vlinderfaunistiek van EIS-Nederland organiseren dit jaar voor de elfde keer de NachtvlinderNacht. Op diverse locaties kun je samen met een expert naar nachtvlinders kijken, klik hier voor wie wat waar.

Je bent nooit te oud om te leren! Juist daar draait het om bij het Festival van het Leren.
Het Festival wil alle burgers, ook voor wie leren niet zo vanzelfsprekend is, stimuleren om de schoolboeken in te duiken en zich verder te ontwikkelen.
Het Festival duurt van 11 t/m 20 september en tijdens deze 10 dagen worden in alle provincies activiteiten georganiseerd. Van gratis workshops tot cursusmarkten, wellicht zit er iets voor jou tussen. Het complete overzicht vind je hier.

Laat het kind in jezelf vrij, het is Nationale belletje-trek-dag! Doe jij mee? Tis dat ik niet hard kan wegrennen maar anders….. 🙂

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.