10 januari – Rare Mensendag | Zonder Broek aan in de Metro Dag

Zonder Broek aan in de Metro

Kijk niet gek op als je vandaag een ritje met de metro gaat maken. Het kan zomaar gebeuren dat bij de volgende halte mensen de metro in stappen die winterjassen, mutsen, sjaals en handschoenen dragen. Dat is an sich niet vreemd, maar wat wel zeer ongebruikelijk is dat ze géén broek aan hebben!

Wat in 2001 in New York begon als een grapje met zeven jongens die broekloos in de metro stapten is intussen uitgegroeid tot een internationale viering. Vorig jaar zaten of stonden tienduizenden mensen broekloos in de metro. In meer dan 60 landen verdeeld over 25 landen hebben mensen meegedaan. Het is voor jou nog niet te laat om ook aan de 15de No Pants Subway Ride dag mee te doen. Je hoeft alleen maar je broek of rok uit te doen.
Doe eens gek…..doe gewoon mee!

Rare Mensendag

Wanneer ben je raar? We zijn allemaal op onze eigen manier “raar”. Maar is daar iets mis mee dan? In mijn ogen niet. Want ben je raar als je je haren blauw verft, je schildpad een jas aantrekt of wanneer je spontaan in een supermarkt gaat dansen? Als je je niet aanpast aan de geldende norm van de mode? Als je gewoon je eigen plan trekt? Als je geen meeloper bent? Het is hooguit een beetje eigenaardig.

Out of the box

Al bij de holbewoners liepen er eigenaardige mensen rond, zoals de mensen die voor het eerst vuur hebben leren controleren. Hoe vaak zo mama holbewoner hebben geroepen, doe dat nu niet Pietje!
Het leren controleren van vuur is wel een essentieel onderdeel geweest voor de menselijke ontwikkeling. Hoe vaak denk je niet, hoe komen ze erop? Juist de mensen die “out of the box” durven te denken en zijn, verrijken onze wereld met mooie (ook met minder mooie) uitvindingen, muziek, films, kunst, boeken etcetera.
Lang leve de “eigenaardige mensen” !

Aanpassen? Waarom?

Waarom moeten we ons aan onze maatschappij/omgeving/vriendengroep/familie aanpassen? Omdat we bang zijn niet geaccepteerd te worden en daardoor buiten de groep worden geplaatst?
Het is een gegeven dat wij mensen sociale wezens zijn die graag bij een groep horen en relaties aan gaan met andere mensen. Juist de mensen die daar lak aan hebben worden als “raar” of “eigenaardig” betiteld. Maar we moeten de “eigenaardige mens” eren. Want de geschiedenis heeft ons geleerd dat vaak die mensen, die de massa als “eigenaardig” ziet, onze maatschappij grote vooruitgang hebben gegeven.

Een paar synoniemen voor het woord raar:

Afwijkend, buitenissig, curieus, dwaas, excentriek, fris, gek, karakteristiek, merkwaardig, origineel, specifiek, typisch, uitheems, vreemd, wonderlijk, zeldzaam, zonderling.
Er zijn zoveel synoniemen dat er vast wel een paar tussen zitten die op jou van toepassing zijn.

Voor mij in ieder geval wel, laat even in het midden welke 😉

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.