10 april – NN Marathon Rotterdam | Week van het Jonge Kind | Schoenmakersdiner

36e editie NN Marathon Rotterdam

De Marathon Rotterdam belooft weer een waar spektakel te worden met stiekem in het achterhoofd of er een wereldrecord in zit op één van de snelste parcours ter wereld. Het weer zal geen spelbreker zijn, aan de sfeer kan het niet liggen, ook niet aan het aantal toeschouwers langs het parcours.
Wat helemaal een plus punt is dat vandaag ook de 7e editie plaats vindt van “Heartbeat of Rotterdam”. Dat betekent dat tientallen bands, DJ’ acts en orkesten langs het parcours staan om de lopers en de supporters muzikaal te begeleiden.

Blijf op de hoogte!

Speciaal voor de NN Marathon Rotterdam is er een app ontwikkeld die je op de hoogte houdt van bijvoorbeeld de tussentijden die Koen Raymaekers loopt. Hij doet vandaag een poging om de limiet van 2.11.00 te halen voor de Olympische Spelen in Rio. De app is verkrijgbaar in de App Store en Google Play.

Week van het Jonge Kind van 10 t/m 16 april

Afgelopen vrijdag vond het Openingscongres van Week van het Jonge Kind plaats en als ik de berichten op Twitter lees dan was het een zeer geslaagd congres met interessante sprekers.
Vandaag start dan officieel de Week van het Jonge Kind, initiatiefnemer van deze internationale week is het NAEYC (National Association for the Education of Young Children) maar maandag gaat het pas echt los met allerlei leuke activiteiten. https://www.naeyc.org/woyc

Het internationale thema is : “Celebrating Our Youngest Learners!” Het Nederlandse thema, vastgesteld door de werkgroep Pedagogiek & Kwaliteit van de Brancheorganisatie Kinderopvang Amsterdam, is: “Samen verschillend naar de toekomst”.

Jonge kinderen van 0 tot en met 7 jaar

De eerste jaren van het kind zijn enorm belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het kind op school en in zijn/haar latere leven. Deze jaren kun je ook wel de “inprentingsfase” noemen want alles wat ze in hun jonge jaren leren blijft ze hun hele leven bij en daarom is iedereen waarmee het kind in contact komt belangrijk tijdens deze periode in het jonge kinderleven. Niet voor niets kennen wij het spreekwoord: jong geleerd is oud gedaan! 😉

Schoenmakersdiner

Er is dit jaar géén Dag voor de Schoenmaker met het NSV Plein, maar volgend jaar is het NSV Plein weer van de partij. De prijsuitreikingen die horen bij deze dag gaan wel gewoon door alleen wordt het dit jaar in een ander jasje gegoten. De bekendmaking van de Beste Schoenmakerij van Nederland 2016 en de prijzen voor de deelnemers van de Europese Vakwedstrijd worden vanavond uitgereikt tijdens het Schoenmakersdiner.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.