6 juni – OranjeLeeuwinnen op WK / Dag van de Russische taal / Dag van de Stadslandbouw Publieksdag

 

Dag van de Russische taal bij de VN

Ik weet niet hoe met jouw kennis van de Russische taal is? Maar de mijne is beperkt tot 3 woorden:
da, njet en vodka. Moet toch genoeg zijn, of niet? 😉
In mijn jeugd is er een periode geweest dat vooral mijn vader helemaal gek was op Ivan Rebroff. Dat hield in dat vooral op de zondagochtend de langspeelplaat weer uit de kast werd getrokken en bij “Kalinka” de volumeknop flink omhoog ging. Maar daar was het niet mee afgelopen, mijn ouders hadden ook lp’s van kozakkenkoren.
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik een aantal jaren geleden samen met mijn ouders naar het theater ben geweest om een uitvoering van een Russisch kozakkenkoor te bezoeken. En zonder dollen, ik heb genoten!

Dag van de Stadslandbouw Publieksdag

Vandaag is de Dag van de Stadslandbouw Publieksdag. Deze landelijke publieksdag is de derde dag in de reeks van de Dag(en) van de Stadslandbouw, de eerste dag was een nationale congresdag (4 juni) en de tweede dag (5 juni) was er een uitgebreid excursieprogramma voor de deelnemers voor wie deze dagen bestemd was. De stadslandbouwers, bestuurders en beleidsmakers uit binnen- en buitenland. Het motto van dit jaar is: “Iedereen Boer?!”.

Wat is Stadslandbouw nu precies?

Je kunt Stadslandbouw als volgt omschrijven: het verbouwen, verwerken en verspreiden van voedsel binnen de stad of langs de randen van de stad.
Enkele voorbeelden van Stadslandbouw zijn: moestuin in het park, buurtmoestuinen, volkstuin, zorgboerderij, balkon- of daktuin. Kortom Stadslandbouw is “hip en happening”.

Op de Stadslandbouw Publieksdag worden verschillende activiteiten georganiseerd. Dit kan een open dag zijn, maar ook een proeverij, (streek)markt of meewerkdag maar ook lezingen of workshops. En het mooie is dat alle activiteiten tijdens de publieksdag gratis toegankelijk zijn.
Voor het complete overzicht, klik hier.

OranjeLeeuwinnen op WK 2015 Canada.

Voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse vrouwenvoetbal spelen onze OranjeLeeuwinnen op een Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen. Een geweldige prestatie en de dames verdienen onze onvoorwaardelijke steun. Ja toch, niet dan?
Dus beste mensen dat wordt vannacht de wekker zetten, je in je oranje-tenue hijsen, rood-wit-blauwe vlaggetjes op je wangen zetten en dan kunnen de versnaperingen de salontafel op.

Speelschema van de OranjeLeeuwinnen.
Datum / Tijd Thuis Uit Groep
07-06-2015 -03:00 Nieuw-Zeeland Nederland A
12-06-2015 -00:00 China Nederland A
16-06-2015 -01:30 Nederland Canada A

Hup Holland hup, laat de Leeuwin niet in haar behaaaaaaaatje staan 🙂 Succes meiden!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.