10 mei – Moederdag / Dag van het Levenslied / Dag van de Natuurfotografie


 
De tweede zondag in mei is gelijk aan Moederdag en dat wordt sinds ongeveer 1925 in Nederland gevierd. Wist je dat Moederdag van oorsprong is bedoeld om het moederschap te eren? Tegenwoordig is het meer een moeder-verwen-dag. Moeder krijgt ontbijt op bed , cadeautjes en de huishoudelijke taken worden vandaag door vader en de kinderen gedaan. Natuurlijk hebben de kleintjes op school iets leuks in elkaar geknutseld of getekend voor moeder of als ze iets groter zijn een bosje bloemen of een flesje parfum gekocht. En moeder? Die is overal blij mee!

Er op uit met Moederdag!

Blijf je vandaag binnen zitten of heb je zin om er met moeders op uit te trekken?
Ik heb twee leuke tips voor je. Tip 1:

Dag van het Levenslied

In het Valkhofpark in Nijmegen is vandaag de 33ste Dag van het Levenslied, van 14.00 – 24.00.
De middagpresentatie van deze dag is in handen van de altijd charmante diva Yvette de la Fayette en Ronnie en zijn razende Ronda´s nemen het stokje over van onze diva en verzorgen de avondpresentatie. De hoofdgast van dit jaar is niemand minder dan Vader Abraham, daarom is de dresscode voor deze avond blauw-wit. Wie als mooiste `smurf` komt mag bij het smurfenlied op het podium! Vader Abraham staat om 18.00 gepland! De slotact? Die blijft geheim. Wie treden er ´s middags op?
De wees-ge-groetjes, Christiano Flugel, Reure Portretten, de Brabantse Toppers en de Hema’s maar ook Duo Vrolijk Verdriet, Moeder wat doe je nu?, de Zangers zonder Naam, de Tivolies , Nel, Nelly en de laatste Nuiler en de legendarische Willy Albert Band.
De toegang is gratis, ik zeg spring in de auto en ga naar Nijmegen.

Tip 2:

Dag van de Natuurfotografie

In het Centrumgebied Het Nationaal Park de Hoge Veluwe wordt dit jaar de Dag van de Natuurfotografie gehouden.
Eigenlijk een zeer logische plek want het park is één van de meest fotogenieke plekken in Nederland. Wil je zeker weten dat je de mooiste plekjes van het park ziet dan kun je deelnemen aan wandelingen met natuurgidsen, aanvang 10.00, 11.00 en 13.00.
Maar er is meer te doen, denk aan lezingen, workshops, ook is er een beursplein met o.a. leveranciers, fotografen en reisorganisaties. Het bijwonen van de lezingen, wandelen met de natuurgids, de speciale workshop voor kinderen en het bezoeken van het beursplein is gratis.
Er zijn 2 dingen die je moet betalen, de entree en de workshops.

Ook leuk om te weten: op de Dag van de Natuurfotografie wordt het startsein gegeven voor een fotowedstrijd, de winnaars worden bekend gemaakt na het 80-jarige jubileum weekend van het Park op 6 en 7 juni.

Ik wens alle grootmoeders,(schoon)moeders en stiefmoeders een hele fijne Moederdag!
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.