afbeelding versterkt dag van de eftruckchauffeur

8 mei – Dag van de Heftruckchauffeur (BE) | Victory in Europe Day | Internationale Herdenkingsdag Slachtoffers WOII | WEreld Eierstokkankerdag | Wereld Rode Kruis en Rode Halve Maan-dag | Internationale Thalassemie Dag | Fairtrade Week | Nationale Molendag | Wereld Fairtrade Dag | Internationale Dag van de Trekvogel | Feest van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BE)

3e editie Dag van de Heftruckchauffeur (BE)

Dag van de Heftruckchauffeur is meer dan alleen maar een promotiemiddel voor de baan van heftruckchauffeur. De initiator B-CLOSE wil met de jaarlijkse themadag Dag van de Heftruckchauffeur de heftruckchauffeurs positief in de kijker zetten en en passant hen bedanken voor hun inzet. Met deze dag wordt ook de aandacht gevestigd op het belang van een veilige werkomgeving en een goede opleiding voor nieuwe chauffeurs.

Is dat nodig? Ja dat is nodig omdat geheel onterecht het werk van heftruckchauffeurs als iets vanzelfsprekend wordt beschouwd. Vaak wordt vergeten dat het beroep van heftruckchauffeur niet zonder risico is en dat dit vak verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Werkgevers worden vandaag aangemoedigd om hun heftruckchauffeurs in het zonnetje te zetten.

Is Dag van de Heftruckchauffeur een populaire dag?

In België werd vorig jaar op diverse mediakanalen veel aandacht besteed aan Dag van de Heftruckchauffeur. Nu stond ergens vermeld dat Qmusic een jaarlijks terugkerende wedstrijd in het leven riep waarbij de winnaar wordt uitgeroepen tot Mister -of Miss Heftruckchauffeur. Woorden of daden? Niets kunnen terugvinden. Kan ook aan mij liggen. De initiator B-CLOSE organiseert ook dit jaar een wedstrijd waarmee je mooie prijzen kan winnen. Kom er alleen niet achter hoe en wat.

Internationale Thalassemie Dag

De Internationale Thalassemia Dag is een dag waarop wordt stilgestaan bij de moed en doorzettingsvermogen van alle patiënten met thalassemie en hun ouders. Vergeet de wetenschappers niet die met onvermoeibare toewijding en inzet streven naar een kwalitatief beter leven voor mensen met thalassemie. Het thema voor ITD 2021 is: Gezondheidsverschillen aanpakken bij de Global Thalassemia Gemeenschap (Addressing Health Inequalities Across the Global Thalassaemia Community)

Wat is thalassemie?

Bij iemand met thalassemie leven de rodebloedcellen minder lang en zijn ze minder goed in staat om zuurstof te vervoeren. Dat wordt veroorzaakt door onvoldoende en afwijkend hemoglobine (ijzerrijk eiwit in rode bloedcellen). Rode bloedcellen zijn zeer belangrijk voor het lichaam want zij vervoeren zuurstof naar alle delen in het lichaam en voeren kooldioxide af naar de longen, waar het wordt uitgeademd. Als in het bloed te weinig zuurstof en te veel kooldioxide zit, is dit slecht voor de andere organen in het lichaam. Die kunnen dan niet goed functioneren. Met alle gevolgen van dien.

Er valt vandaag nog meer te beleven en te herdenken

Onderstaande dagen hebben een andere invulling vanwege COVID-19

Deel dit bericht