7 januari – Wie is de Mol? | Charlie Hebdo | Programmeursdag

Start “Wie is de Mol?”

Eindelijk begint het! Vanavond om 20.30 op NPO 1 is de eerste aflevering van het 17e seizoen van “Wie is de Mol?”. Volgens mij heb ik bijna elk seizoen gekeken en heb welgeteld twee keer de Mol geraden.
Of zij zijn zo slim of ik ben zo…. 😉

De deelnemers van 2017 zijn:

Ben je een echte molloot dan mag natuurlijk de widm-app niet ontbreken op je telefoon. Verkrijgbaar in de Appstore en GooglePlay. Goede jacht!

Je suis Charlie

Het is al weer twee jaar geleden dat er een aanslag op het hoofdkantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo werd gepleegd. Er vielen 12 doden; tien medewerkers en twee politieagenten lieten het leven, onder de tien medewerkers was ook de hoofdredacteur Charb (Stéphane Charbonnier). Vanwege eerdere bedreigingen had hij al standaard politiebewaking. De terroristen hadden hem ook als doelwit want terwijl ze het gebouw binnen stormde riepen ze zijn naam. Ze waren naar hem op zoek. De aanslag werd opgeëist door Al Qaida op het Arabisch Schiereiland. Waarschijnlijk waren de in 2006 gepubliceerde Mohammed-cartoons de reden voor deze laffe aanslag.

Hoe groots is Allah?

Hoe kun je roepen dat Allah groter is dan God op het moment dat je een kalasjnikov in de hand hebt en weerloze mensen vermoord? Er is volgens mij geen enkel heilig boek dat zegt: vermoord alle anders gelovigen en ongelovige mensen. Hoe kun je handelen uit naam van Allah? Of uit naam van iedere andere willekeurige religie? Kennen deze mensen de Tien Geboden niet? Want ongeacht welke religie het ook is, één van de Tien Geboden is toch echt: “Gij zult niet doden”. Hoe kun je het dan rechtvaardigen dat je weerloze onschuldigen mensen van het leven beroofd? Dat is en blijft voor mij een groot raadsel.

Programmeursdag

Niet iedere programmeur of bedrijf viert Programmeursdag op 7 januari, andere bekende programmeursdagen zijn:

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.