afbeelding ondersteunt nationale vrijwilligersdag

7 december – Nationale Vrijwilligersdag | Walt Disney Dag | Verjaardag Amalia | Internationale Dag van de Burgerluchtvaart | Pearl Harbor Herdenkingsdag | Dag van de BOA | Dag van de Rail

Nationale Vrijwilligersdag

Verschillende gemeenten, organisaties en verenigingen geven op de Nationale Vrijwilligersdag hun vrijwilligers een cadeautje, organiseren een uitstapje of sturen een bedankkaartje. Op deze manier staan ze op Nationale Vrijwilligersdag stil bij al die mensen die zich belangeloos inzetten. Eigenlijk moeten we vandaag allemaal eens stil staan bij het werk wat al die vrijwilligers verzetten. Want waar zouden we zijn zonder de vrijwilliger? De vrijwilliger is de smeerolie van onze maatschappij, van onze samenleving.

Nationale Vrijwilligersdag en corona

Een feestje geven of een activiteit organiseren voor de vrijwilligers kan door covid-19 niet. Dus wat zijn de alternatieven? Hieronder een aantal gevonden ideeën om de vrijwilliger toch op Nationale Vrijwilligersdag coronaproof te bedanken:

  • een ontbijtje aan huis laten bezorgen
  • een waardebon te besteden bij de lokale ondernemer
  • brievenbusdoosje met cadeaubon er in
  • een online pubquiz of bingo organiseren
  • de plaatselijke bakker een taartje laten bezorgen

Walt Disney Dag

Het is niet vreemd als de kenner verwacht dat Walt Disney Day op 5 december wordt gevierd omdat dat de geboortedag van Walter Elias Disney is. Er is echter voor gekozen om Walt Disney Day, een dag ter nagedachtenis aan en ter ere van Walt Disney, te vieren op de eerste maandag van december. Ik denk dat de naam Walt Disney voor niemand een onbekende naam is, als is het maar vanwege Disneyland. Maar hij was meer.

Hij was een Amerikaans producent, ontwerper, schrijver en regisseur van Academy Award winnende tekenfilms en Hollywoodfilms, zakenman en de geestelijk vader van onder meer Mickey Mouse en Donald Duck. Samen met zijn broer Roy Disney het mediaconglomeraat The Walt Disney Company opgericht. Hoe je Disney Dag viert? Je kunt een Disney filmmarathon houden, je verkleden als je favoriete Disney figuur of je gaat een taart bakken in de vorm van Disney personage. Zijn maar suggesties hoor. Ik zeg: leef je uit!

Verjaardag kroonprinses Amalia

Hang de vlag maar uit! Laat hem trouwens maar de hele week hangen. Want onze kroonprinses, Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, Prinses van Oranje, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau viert haar verjaardag de hele week. Blauw bloed of niet de coronamaatregelen gelden voor ons allemaal. Pa Lex en ma Max zijn al het schip ingegaan dit jaar. Dat kan dus niet nog een keertje gebeuren. Vandaar dat er deze week elke dag drie mensen op visite komen, precies zoals het hoort. De zussen van Amalia zullen wel balen want zij mogen deze week dus niemand mee naar huis nemen.

Internationale Dag van de Burgerluchtvaart

De eerste International Civil Aviation Day werd in 1994 gelanceerd als onderdeel van het 50-jarig bestaan van de ICAO. Uiteindelijk werd in 1996, op initiatief van de ICAO en met hulp van de Canadezen, 7 december als een officiële VN-dag door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties erkend en ging 7 december de boeken in als de International Civil Aviation Day.

Wie is de ICAO?

De ICAO werkt samen met de 193 lidstaten en industriegroepen van de Conventie om overeenstemming te bereiken over internationale burgerluchtvaartnormen en aanbevolen werkwijzen en beleidsmaatregelen zodat er in elke regio van de wereld veilig en betrouwbaar gewerkt kan worden.

Het doel van deze dag is om stil te staan bij de impact die de internationale burgerluchtvaart heeft betreffende de sociale en economische ontwikkelingen van landen. De ICAO-Raad, de initiatiefnemer van deze dag, staat dit jaar stil bij het 75-jarig jubileum van haar International Civil Aviation Organization (ICAO).

Deze dagen hebben een aangepast programma vanwege covid-19

Deel dit bericht