afbeelding versterkt Wandel tijdens je werkdag

7 april – Wandel tijdens je Werkdag | Nationale Collegadag | Wereldgezondheidsdag | Girls’ Day | Internationale Beverdag | Herdenkingsdag voor de Slachtoffers van de Rwandese Genocide | Internationale Snailpapers Dag

Wandel tijdens je Werkdag

De nieuwsbrief abonnees van dagenvanhetjaar.nl wisten gisteravond gelukkig al dat Wandelnet vandaag de Wandel tijdens (en/of naar) je Werkdag organiseert. Zij konden op tijd beginnen met voorbereidingen treffen. Het vergt namelijk wel wat voorbereiding om aan deze dag mee te doen. Je moet de wekker vroeger zetten, ontbijtje klaarmaken om onderweg op te eten, route uitstippelen. Als de afstand te ver is om helemaal lopend af te leggen kun je ook kiezen om een gedeelte te lopen. Wellicht handig om een paar wandelschoenen mee te nemen want om op stiletto’s een uurtje te wandelen lijkt me niks. Tip: neem voor de zekerheid een paraplu mee, de kans op een buitje is aanwezig.

Vier wandeltips

Onder de noemer beter goed gejat dan slecht bedacht staan hieronder vier tips afkomstig van Wandelnet.

  • Maak weetings! Check nu alvast je agenda. Van welke afspraak kun jij een weeting (walk your meeting) maken? Voor tips hoe je van jouw weeting een succes maakt, check deze weetingtips.
  • Met een broodje in de hand! Neem je lunch eens mee naar buiten en verken je werkomgeving. (Alleen of met een collega, tis vandaag niet voor niks Nationale Collegadag.)
  • Maak een brainwalk! Voor het bedenken van nieuwe ideeën, omdenken van een probleem, of het openbreken van een writer’s block. Tips? Check de thuiswerktoolkit
  • Elk belletje lopen! Word je op 7 april gebeld, spreek dan met jezelf af dat je elk belletje aan de wandel gaat.

Waarom aan Wandel tijdens je Werkdag meedoen?

Ik ga het nu niet hebben over het milieu, dat weten we allemaal. Dat het gezond is weten we ook, toch? Persoonlijk vind ik wandelen erg relaxend werken, als je alleen wandelt heb je alle tijd om je gedachten eens op een rijtje te zetten. Met meerdere lopen is gewoon gezellig, je kunt stilzwijgend naast elkaar wandelen of lekker lopen keuvelen. Werk je niet of ben je een thuiswerker? Maak dan vandaag net zo goed een wandeling. Altijd goed voor je! Alhoewel, tegen de thuiswerkers hoef ik dit niet te zeggen. Want Wandelnet heeft een onderzoek gedaan onder 1.600 respondenten over hun wandelgedrag. Het blijkt dat 96% van de respondenten heeft aangegeven dat zij geregeld tot dagelijks wandelen op hun (thuis)werkdag.

Nationale Collegadag

Op Nationale Collegadag sta je stil bij de collega’s die voor jou het verschil maken. Dan bedoel ik wel een positief verschil. Voor het negatieve verschil hebben we weer een andere dag. Dat is de Sla Je Irritante Collega Dag op 23 oktober aanstaande. Kruis maar vast aan in je agenda, kan van pas komen. Goed, terug naar vandaag. Collega’s zijn belangrijk want dat zijn de mensen met wie je vaak meer tijd doorbrengt dan met je eigen partner of gezin. En dan heb je een categorie mensen die buiten werktijd ook met diezelfde collega’s omgaat. Collega’s zijn ontzettend belangrijk. Zij kunnen ook de doorslaggevende factor zijn of dat je gaat of blijft.

Wie wordt Collega van het Jaar 2022?

Ook dit jaar organiseert Olympia de Collega van het Jaar-verkiezing. Heel Nederland kan meedoen. Een jury selecteert uit alle inzendingen de Collega van het Jaar. Vandaag wordt de Collega van het Jaar bekend gemaakt via de website en social media. Is jou collega het niet geworden dan kun je nog altijd haar/hem/hun nog op social media in het zonnetje zetten. Zet bijvoorbeeld een foto op social media en gebruik de hashtag: #BCF. Leuk toch!

Blijven nog 5 topics over die volgend jaar misschien aan de beurt zijn

Deel dit bericht