6 juli – Suikerfeest | Wereld Kus Dag aka Internationale Zoendag

Suikerfeest

Met het Suikerfeest wordt de ramadan afgesloten. Het Suikerfeest begint officieel bij zonsondergang op de laatste dag van de ramadan en duurt drie dagen. Over de hele wereld gaan moslims in hun nieuwe kleren naar de moskee om het feestgebed uit te spreken. Deze dagen bieden je de gelegenheid om ruzies of conflicten van de afgelopen tijd uit te praten maar bovenal staat het Suikerfeest in het teken van (overleden) familie en vrienden bezoeken. Men gaat bij elkaar op bezoek of krijgt bezoek, men eet veel zoetigheid en er worden cadeautjes uitgewisseld.

Het Kleine Feest

Niet alle moslims kunnen zich vinden in de benaming Suikerfeest, deze naam zou aangeven dat het alleen maar om eten gaat. Je kunt dat vergelijken met dat christenen kerstmis ook niet het Kalkoenfeest noemen, alhoewel wij (atheïsten) kerstmis vaak het vreetfeest noemen maar dit terzijde. Sommige moslims vinden het beter om deze feestdag het Kleine Feest (Id-Al-Fitr) te noemen.

Wereld Kus Dag aka Internationale Zoendag

Na deze dag hebben heel wat mensen uitgekeken, eindelijk is het Wereld Kus Dag! Wees wel goed voorbereid, eet dus geen knoflook of uien en ga helemaal niet vertellen dat je een koortslip hebt of de ziekte van Pfeiffer. Zoendag is geen éénrichtingsverkeer dus wees er zeker van dat degene die je wilt kussen ook daadwerkelijk op de hoogte is van dat het vandaag Zoendag aka Kus Dag is. Je wilt toch niet opgepakt worden voor aanranding of beschuldigd worden van ongewenste intimiteiten? 🙂

Ontstaan World Kiss Day

Bij sommige “dagen van” is het moeilijk te achterhalen waar het idee voor de dag vandaan komt. Dat is nu ook het geval, vermoedelijk is deze dag ontstaan doordat een slimme tandarts uit het Verenigd Koninkrijk wilde dat mensen beter hun gebit gingen verzorgen. Hoe krijg je dat het beste voor elkaar? Bedenk een dag waarbij een schoon gebit en frisse adem belangrijk zijn en wat mensen aanspreekt en leuk vinden. En zo is Kissing Day ontstaan.

Deze dag is intussen wereldwijd geadopteerd maar de boodschap is echter veranderd. Vandaag de dag ligt de nadruk meer op de essentie van een kus, het is niet alleen een vorm van intimiteit. Een kus kan je ook als symbolisch gebaar geven zoals een kus op de wangen, een handkus en natuurlijk mogen we het kussen van de ring van de Paus niet vergeten. Maar vandaag gaan we “vol op de bek” , dus grijp je kans! Deel je foto op Twitter of op Facebook.

Houd je niet in vandaag want uiteindelijk kun je nooit genoeg kusjes geven of krijgen!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.