6 februari – Econometristendag | Dag van het Veilige Magazijn | Nultolerantie tegen Vrouwelijke Genitale Verminking

Landelijke Econometristendag

De National Econometricians Day (Landelijke Econometristendag; afgekort als LED) is een jaarlijkse wervingsevenement voor studenten op het gebied van econometrie, operationeel onderzoek en actuariële wetenschappen die in hun 3e jaar of hoger zitten. Zit je in je 3e jaar of hoger dan ben je er nog niet. Je moet ook lid zijn van één van de zes studieverenigingen voor econometrie en operationeel onderzoek in Nederland. Goed, je voldoet aan de eisen. En dan? Wat biedt LED? Op LED krijgt de student een kijkje in de keuken wat betreft de toekomstige carrière en loopt zij potentiële werkgevers tegen het lijf.

Wat is een econometrist?

Hartstikke leuk die econometristendag, maar wat is in hemelsnaam een econometrist? Als ik de definitie op zoek is het nog steeds een beetje abacadabra: een econometrist is een specialist in de econometrie. Volgende vraag; wat is econometrie? Dit is het antwoord dat ik gevonden heb: econometrie is een combinatie van economie en wiskunde. En dat begrijp ik. Voor de volledige uitleg verwijs ik je graag naar econometrie.nl.

Dag van het Veilige Magazijn

Dag van het Veilige Magazijn is een congresdag op het gebied van veilig en gezond werken in een magazijn, warehouse of distributiecentrum. Het is dus niet een dag die wij gewone mensen vieren maar bedoeld voor een specifieke beroepsgroep. Tot deze beroepsgroep behoren de logistiek managers, warehouse managers, supervisors, teamleiders en veiligheidscoördinatoren. De dames en heren die vandaag bij deze (volgeboekte) dag aanwezig zijn kunnen onder andere meedoen doen aan interactieve workshops, krijgen het verhaal te horen van een magazijnmedewerker die tijdens het werk zijn been verloor en wordt de Prijs Veiligste Magazijn 2019 uitgereikt.

De kanshebbers voor Prijs Veiligste Magazijn 2019

Er zijn 2 categorieën, namelijk een prijs voor de kleine magazijnen. Daar werken 25 medewerkers of minder. En een categorie grote magazijnen (meer dan 25 medewerkers). De genomineerde voor de kleine magazijnen zijn Smurfit Kappa Zedek en Synerlogic. Bij de grote magazijnen zijn Valeo Service, Bosch Thermotechniek en Albert Heijn.

Nultolerantie tegen Vrouwelijke Genitale Verminking

In 2012 heeft de Algemene Vergadering van de VN 6 februari uitgeroepen tot de Internationale dag van Nultolerantie tegen Vrouwelijke Genitale Verminking. Doel: wereldwijd géén Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV) meer in 2030. Het beëindigen van genitale verminking van vrouwen in één decennium lijkt een onmogelijke taak zonder de inzet van ons allemaal. Jong en oud zullen de handen in één moeten slaan om VGV te lijf te gaan. Dat is de reden dat editie 2020 probeert de jeugd te enthousiasmeren om ook in actie te komen tegen VGV.

De ver-van-mijn-bed-show

Denk niet dat het een ver-van-mijn-bed-show is, ook in ons land komt meisjesbesnijdenis voor. In Nederland wonen 38.000 meisjes in de leeftijd van 0-19 met tenminste 1 ouder uit een land waar VGV voorkomt. In de komende 20 jaar lopen uit die groep 4.200 meisjes het risico besneden te worden besneden te worden, vooral bij bezoek aan het land van herkomst. De leeftijd waarop meisjes het meeste gevaar lopen is van 4 tot 12 jaar.

Deel dit bericht