afbeelding versterkt wereld nutella dag

5 februari – Wereld Nutella® Dag | Warmetruiendag | Naakt Werken Dag | Internationale Clash Dag | Wereld Dieren Reiki Dag | Wetenschapsdag NHG | Vlaamse Week tegen Pesten

Wereld Nutella® Dag

Om haar liefde voor hazelnootpasta te delen bedacht de Amerikaanse food & travel blogger Sara Rosso een dag van voor Nutella. Samen met haar vriendin en collega blogger Shelley Ruelle organiseerde zij in 2007 de allereerste World Nutella Day. Dat zij niet de enige twee Nutella fans waren, dat bleek als snel! De hashtag #worldnutelladay werd in mum van tijd trending topic op social media; er werden massaal wereldwijd foto’s, recepten, gedichten en berichten gedeeld. In 2015 gaf Sara Wereld Nutella Dag over aan de makers van Nutella, de Ferrero Group.

De Ferrero Groep

De banketbakker Pietro Ferrero openende in 1942 een laboratorium voor zoetwaren. Een moeilijke tijd want de Tweede Wereldoorlog was volop aan de gang. Door de oorlog was cacao schaars en duur. Aangezien Pietro uit een gebied kwam dat beroemd was om zijn hazelnoten wilde hij chocoladeproducten maken die als hoofdingrediënt hazelnoten bevatten. In 1946 bracht hij pasta gianduja op de markt gebracht. Dankzij Michele Ferrero (zoon van Pietro) kwam in 1964 een vernieuwde versie van de pasta gianduja op de markt en kreeg de chocoladepasta de naam zoals wij hem nu kennen: Nutella. De naam, pot en etiket zijn sindsdien onveranderd gebleven.

Vier Wereld Nutella® Dag! en maak kans op…..

Ik werd helemaal blij van de wedstrijd die ik zag staan op nutella.com. Zeker toen ik las wat de prijzen waren: de hoofdprijs winnaars krijgen de kans op een exclusieve virtuele kookervaring met Hilary Duff plus een cadeaubon van $ 1.000 van Williams-Sonoma®. En meedoen is een eitje:

  • maak een foto of schrijf een bericht van 50 woorden of minder waaruit blijkt dat je van Nutella® houdt
  • plaats het op de Nutella® Facebook-pagina, uw Instagram-pagina en / of uw Twitter-pagina
  • neem #WorldNutellaDaySweeps op in uw bericht of bijschrift

Smeer maar in je haar!

Hoe groot was mijn teleurstelling toen ik las dat alleen (legale) inwoners van de 50 VS & DC mochten meedoen. Laat ik eens op nutella.nl kijken was mijn volgende gedachte. Geen wedstrijd te zien alleen maar 10 suggesties hoe Wereld Nutella® Dag te vieren. Heb nog een 11e suggestie voor je in petto: smeer maar in je haar!

15e editie Warmetruiendag

Op het moment van schrijven hebben 146.804 mensen zich aangemeld om mee te doen aan de Warmetruiendag. De organisator, Klimaatverbond Nederland, wil met deze actiedag bereiken dat mensen zich bewuster worden van hoe eenvoudig het is om energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen. Elke graad omlaag bespaart 6 % energie en 6% CO2 uitstoot. Meedoen is simpel: zet de verwarming een paar graden lager en trek een warme trui aan. Hatsjikidee! Trek je mooiste trui aan en deel je foto met #warmetruiendag op Twitter, Facebook en Instagram.

Naakt Werken Dag

Even snel iets ophelderen voordat je jou Adam – of Eva kostuum aantrekt. Dat is dus NIET de bedoeling. Lisa Kanarek, de bedenkster van World Naked Day, bedoelt niet letterlijk naakt. Zij bedoelt met naakt werken 2 dingen verschillende dingen. Ten eerste: vanuit huis werken in je pyjama, ondergoed of andere ongeschikt-voor-kantoor-kleding. Ten tweede: vanuit huis werken zonder bedrijfs-, administratieve- of technische ondersteuning. Ben jij even blij dat je vanwege de coronamaatregelen toch al thuis aan het werken was. Maar het blijft wel oppassen met al die online vergaderingen.

Er staan voor vandaag nog meer dagen/week op de kalender:

Deze dag heeft vanwege covid-19 een andere invulling gekregen:

  • Wetenschapsdag NHG (→ gesplitst in 2 delen {11-02-2021} → wordt een online evenement)
Deel dit bericht