afbeelding versterkt halloween

31 oktober – Halloween | Natuur- en Wandelcoachdag | Wereldspaardag | Wereld Magie Dag | Internationale Zwarte Zee Actiedag | Hervormingsdag | Wereldstedendag | UNICEF Trick or Treat-dag

Afbeelding gebruikt in banner zijn afkomstig van freepik.com

Halloween

De avond voor Allerheiligen (1 november) wordt traditioneel Halloween gevierd. Waar wordt Halloween gevierd? Halloween wordt uitgebreid gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Kinderen gaan zo angstaanjagend mogelijk verkleed langs schrikaanjagende versierde huizen om snoep op te halen. “Trick or treat” roepen ze, krijgen ze geen snoep dan mogen ze een plagerij uithalen. Zo doen ze dat in Amerika. Het vieren van Halloween wordt steeds populairder in ons kikkerlandje. Voor de jonkies worden door basisscholen en/of buurtverenigingen Halloween-wandeltochten georganiseerd. Pretparken pakken het commercieel slim aan, tegen betaling je bezoekers de stuipen op het lijf jagen. Niets leuker dan dat.

Snoep ophalen doet de jeugd hier met Sint Maarten (11 november). Niet in elke provincie overigens. Het blijkt dat in Zuid-Holland en Zeeland en in delen van Overijssel, Flevoland en Gelderland het feest niet of nauwelijks wordt gevierd.

Blauwe Maan tijdens Halloween

Vanavond is het net zoals op 1 oktober volle maan. De tweede volle maan in een kalendermaand wordt blauwe maan genoemd. Nu moet je vanavond niet verwachtingsvol naar buiten rennen met de camera in de aanslag om de foto van het jaar te maken. Het wordt alleen maar Blauwe Maan genoemd, echt blauw is de maan niet tenzij er veel stof of andere kleine deeltjes in de atmosfeer zijn. Wist je dat een blauwe maan met Halloween maar eens in de 19 jaar voorkomt? Echt wel een dingetje dus, de volgende keer is pas in 2039. Als je meer over dit onderwerp wilt lezen dan verwijs ik je graag naar spacepage.be.

Natuur- en Wandelcoachdag

Op Natuur- en WandelCoachDag bieden tientallen professionele wandelcoaches in Nederland én België je de kans om te ervaren wat nu precies wandelcoaching is. De wandelcoaches die meedoen aan de 9e Nationale Natuur- en WandelCoachDag zijn divers; van natuureducatie tot mindfulness, van kindercoaching tot rouwverwerking. Maar hebben allen één ding gemeen: samen wandelen in de natuur.

Wandelcoachen is een jong vak dat volop in ontwikkeling is en daardoor zie je steeds meer coachpraktijken die wandel- en natuurcoaching opnemen in hun aanbod. Want samen wandelen in de natuur biedt tal van voordelen. De sfeer is buiten meer ontspannen en informeler en dat maakt je veel opener. Bijkomend voordeel, je hoeft elkaar niet aan te kijken.

Wereldspaardag

Toen men in 1924 met Wereldspaardag (World Savings Day) op de proppen kwamen was het idee er achter om mensen te bewegen hun spaarcenten niet in een ouwe sok te bewaren of onder het matras maar de spaarcentjes braaf te storten op een bank. Want dat was niet alleen beter voor u, de mens met de spaarcenten, maar ook voor de economie. Maar wat ze er niet bij vertelde was dat de bank degene was die het meeste hiervan profiteerde!

Thema 2020: “When you save a bit, big things follow.”

Tijdens de eerste Lockdown werd het idee geboren voor De Lockdown Spaar Challenge 2020. Het idee er achter was om het geld dat we uitgaven aan bijvoorbeeld festivals, theater, bioscoop, restaurant of de kroeg op de hoek op een spaarrekening te zetten. De frustraties van het verplicht thuiszitten omzetten in een positief banksaldo. En dan als alles achter de rug is er iets leuks mee doen. Top idee! Dit idee kan een mooie doorstart maken in de gedeeltelijke lockdown weken waarin we nu zitten. En dan kunnen we hopelijk met Kerst eens lekker uitpakken!

Onderstaande dagen staan ook in de agenda voor vandaag:

Door COVID-19 afgelast of veranderd qua invulling:

Deel dit bericht