foto ondersteunt dag van de orchidee

3 september – Dag van de Orchidee | Week van de Klassieken

Dag van de Orchidee

Orchidee Nederland introduceert speciaal voor de Internationale Dag van de Orchidee Virtual Plant Bathing. Dat is de ultieme virtuele ervaring tussen de orchideeën; een interactieve 360 graden video van de Orchid Room tussen weelderig groen. Voor iedereen toegankelijk met een computer, smartphone of VR-bril. Dankzij de 8D geluidseffecten waan je jezelf tijdens het bekijken van de video in de jungle, de plek waar de orchidee zijn oorsprong vindt. Met 8D audio voelt het alsof de geluiden zich in de ruimte afspelen in plaats van dat het via een koptelefoon de oren in stroomt. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Klik hier.

Wat doet Plant Bathing voor je?

Volgens de Japanners is Shinrin-yoku (plant bathing) het recept voor gezondheid en geluk. Hoe gaat dat plantbadderen in zijn werking? Eigenlijk heel simpel, je ligt in bad in een kamer met alleen maar planten om je heen. En dan laat je de kracht van alle planten haar werk doen. Het schijnt dat plant bathing je hartslag en bloeddruk verlaagt, zorgt er voor dat je minder stresshormonen aanmaakt en het verbetert je immuunsysteem. Hoe meer planten in je kamer, hoe zuiverder de lucht in die kamer zal zijn. En last but not least: al die planten maken je creatiever.

Publieksdag Orchideeën

Op 3 oktober aanstaande zou de Nederlandse Orchideeënvereniging in de Botanische Tuinen Utrecht hun jaarlijkse verkoopdag Publieksdag Orchideeën hebben gehouden. Een dag met een giga aanbod van voornamelijk (sub)tropische orchideeën. Een dag van en voor liefhebbers. Ik spreek niet voor niets in de verleden tijd. Ook de publieksdag wordt geannuleerd vanwege COVID-19.

Week van de Klassieken

De Week van de Klassieken wordt georganiseerd door Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar, in samenwerking met het Allard Pierson Museum, Athenaeum Boekhandel, het Nederlands Klassiek Verbond en Addisco Onderwijs. Normaliter vindt Week van de Klassieken plaats in het voorjaar. Maar ja, wat is in het jaar 2020 normaal? Door COVID-19 is de dertiende Week van de Klassieken verzet van maart naar vandaag (3-13 september). Is dertien dan toch echt een ongeluksgetal?

Controverse

Het thema van dit jaar is Controverse – gebruik en misbruik van de Klassieke Wereld in het heden. Rondom dit thema worden diverse activiteiten georganiseerd. Echter er is ook een keerzijde. De finale van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz zal dit jaar niet doorgaan omdat de organisatie niet instaat was om de finale op een verantwoorde, geoorloofde en eerlijke manier te laten doorgaan. De activiteiten in het Rijksmuseum van Oudheden zijn uitsluitend online te volgen via livestreams. Bijkomend voordeel: alle lezingen, symposia en workshops zijn gratis beschikbaar. Klik hier voor het overzicht van de (merendeel online) activiteiten.

Deel dit bericht