afbeelding versterkt Irish Whiskey dag

3 maart – Internationale Irish Whiskey Dag | Dag van de Muziekvrijheid | Wereld Wiskundedag | Internationale Schrijvers Dag | Internationale Dag van het Gehoor | Werelddag van de Wilde Dieren en Planten | Werelddag Geboorteafwijkingen | Internationale Dag van de Rechten van Sekswerkers | Landelijke Luizendag | Kinderkunstweek

Internationale Irish Whiskey Dag

De derde dag van de derde maand is een belangrijke dag voor iedereen die een liefhebber is van Irish Whiskey. Het getal 3 is een bijzonder element als het om Irish Whisky gaat. Laten we beginnen. Er zijn namelijk 3 soorten Irish Whiskey; Single Grain, Single Malt en natuurlijk de unieke Irish Single Pot Still. Irish Whiskey wordt vaak drievoudig gedistilleerd daarnaast moet Irish Whiskey 3 jaar in het vat blijven voordat het zich Irish Whiskey mag noemen. Als bonus: op 3 maart of 3/3 is het nog twee weken tot dat het St Patrick’s Day is. Dus Internationale Irish Whisky Dag is bij uitstek een dag waarop je alle Irish Whisky-liefhebbers allerlei nieuwtjes kan bijbrengen over hun favoriete alcoholische versnapering. De nieuw verworven kennis kunnen zij op hun beurt op 17 maart delen met vrienden en collega’s. En laten we de beroemde driekleur van de Ierse vlag niet vergeten.

Wie was de geestelijke vader van Irish Whiskey Dag?

International Irish Whiskey Day werd in 2016 opgericht door de Stuart McNamara. Hij is een in Ierland geboren International Whiskey Blogger en Podcaster die blogt op WhiskeyBlogger.com en verschillende andere internationale Whisky-sites. Als redacteur van de websites IrishWhiskey.com, The Irish Whiskey Trail en The Dublin Whiskey Trail is hij gepassioneerd door de wereldwijde promotie van Irish Whiskey en Irish Whiskey Tourism. Stuart produceert een Irish Whiskey Podcast op iTunes bij Irish Whiskey Pod. Hij was voorzitter van het Spirits Judging-panel voor de Irish Quality Food Awards 2018. Stuart McNamara (@WhiskeyBlogger) zit op Twitter, Instagram, Facebook, Pinterest en LinkedIn.

Leuk feitje

Irish Whiskey Day duurt geen 24 maar eigenlijk zo’n 47 uur. De dag begint officieel op 2 maart om 11.00 Dublin-tijd in Nieuw-Zeeland en eindigt 47 uur later in Honolulu om 10.00 uur Ierse tijd.

Wereld Wiskundedag

Wereld Wiskundedag werd in 2007 bedacht door de Australische ontwikkelaar van digitale leermiddelen 3P Learning. De eerste Wereld Wiskundedag werd gehouden op 14 maart (3.14 of “Pi-dag”) van dat jaar. Tegenwoordig valt Wereld Wiskundedag jaarlijks op de eerste woensdag van maart. Bijna 300.000 studenten uit 98 verschillende landen namen online deel aan de 1e Wiskundedag. Het evenement is sindsdien alleen maar groter geworden. Ann o nu doen miljoenen studenten uit 240 landen en gebieden mee. Vorig jaar was er een online verkleedpartij aan de dag gekoppeld. Kinderen gingen verkleed als beroemde wiskundigen of hadden zich getransformeerd tot rekenmachine.

Wereld Wiskundedag is een van ’s werelds grootste educatieve evenementen ter wereld. En is bedoeld om leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs enthousiast te maken voor het vak wiskunde! Bijkomend voordeel: het in contact brengen van kinderen uit verschillende culturen die wiskunde als bindende factor hebben.

Onderstaande dagen en week verdienen ook onze aandacht:

Deel dit bericht