29 januari – Nationale Holocaust Herdenking | Week van Het Vergeten Kind | Week van de afvaller | Wereld Lepradag | Puzzeldag

Nationale Holocaust Herdenking

Nationale Holocaust Herdenking (voorheen Auschwitzherdenking) begint met een Stille Tocht die om 10.50 uur vertrekt vanaf het Stadhuis/Muziektheater. Rond 11.30 zal de herdenking beginnen bij het Spiegelmonument “Nooit meer Auschwitz” in het Wertheimpark te Amsterdam, aan het begin van de Plantage Middenlaan

De minister-president, de burgemeester van Amsterdam, Jacques Grishaver (voorzitter NAC) en Sally de Wijs zijn de sprekers. Na de speeches zal burgemeester Eberhard van der Laan een krans leggen namens het Gemeentebestuur.

Week van Het Vergeten Kind

De Week van het Vergeten Kind (29 januari t/m zaterdag 4 februari) is een jaarlijks initiatief van de Stichting het Vergeten Kind, ooit de Guusje Nederhorst Foundation. Wist jij dat in Nederland ruim 50.000 kinderen in opvangcentra en asielzoekerscentra leven? Dat zijn de “vergeten kinderen” (0-18 jaar) die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn. Zij leven door noodgedwongen in sobere Nederlandse opvangcentra met minimale speelmogelijkheden en beperkte traumabegeleiding.

In deze groep kwetsbare kinderen zit ook nog een groep zeer kwetsbare kinderen voor deze groep vraagt de stichting deze week speciale aandacht.

Hartenhuis Campagne

Door middel van de landelijke post-it campagne het Hartenhuis worden wij opgeroepen de vergeten kinderen niet te vergeten. De geel-roze Hartenhuisjes zullen in heel Nederland te zien zijn!

“Elk kind verdient een veilig en liefdevol thuis.” Als jij dat ook vindt teken dan de petitie die op de website staat van Het Vergeten Kind. Laat je hart spreken!

Week van de afvaller (29 januari tot en met 4 februari)

Was het één van je goede voornemens om af te vallen? Waarom ga je niet mee doen aan de Week van de Afvaller ? Samen sta je sterk! Op weekvandeafvaller.com staan afslankverhalen en anekdotes en lees je meer over de do’s en dont’s van het afvallen. Wist je dat je een week lang slanke en gezonde dagmenu’s kunt vinden op de website? Klik hier voor het weekmenu.

Wereldlepradag

Ieder jaar, op de laatste zondag van januari, wordt overal ter wereld stilgestaan bij de gevolgen van lepra en het lot wat leprapatiënten ondervinden. Net zoals in de Bijbelse tijd worden leprapatiënten in de 21e eeuw nog steeds gebrandmerkt en gediscrimineerd uit angst voor en onwetendheid over de ziekte. Het meest schrijnende is dat als je er snel bij bent je van lepra kunt genezen.

Leprazending wil samen met de Nederlandse kerken, scholen en zondagsscholen dit jaar 4.000 leprapatiënten helpen een nieuw bestaan op te bouwen. Help je me? Klik hier voor een donatie.

Internationale Puzzeldag

De eerste keer dat Puzzeldag werd gevierd was in 1995, de initiators waren Amerikaanse gamebedrijven. Zij wilde een dag waarop alle soorten puzzels in het zonnetje werden gezet, dus legpuzzels in alle soorten vormen en maten maar ook bijvoorbeeld kruiswoordraadsels.

De beste manier om Internationale Puzzeldag te vieren is om met die puzzel van 5.000 stukjes te beginnen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.