29 december – Het is weer tijd voor Tik Tak Dag

Tik Tak Tik Tak de klok loopt door

Bijna zijn we aan het einde van einde van het jaar. Zijn je goede voornemens volbracht? Heb je alles gedaan wat je dit jaar wilde doen? Ik wil absoluut geen druk bij je neer leggen maar je hebt nog maar 2 dagen om er iets aan te doen! Tik Tak Tik Tak….

Wat is er terecht gekomen van mijn goede voornemens?

Het nieuwe jaar beginnen met een stel goede voornemens, wie doet het niet? Maar het uiteindelijk volbrengen van die goede voornemens, dat valt niet mee. Wat waren mijn goede voornemens voor 2015? Wat is er van terecht gekomen? Mijn top 5 was:

  1. afvallen
  2. meer naar de fysio fitness gaan
  3. vaker gaan wandelen
  4. meer leuke dingen ondernemen met mijn partner
  5. vaker naar mijn ouders gaan.

Resultaat:

Nummer 1 van mijn top 5 is dramatisch mislukt kan ik je vertellen, in plaats van af te vallen ben ik gewoon een paar kilootjes zwaarder geworden.
Meer naar de fysio fitness gaan is redelijk gelukt maar kan beter.
Vaker gaan wandelen? Ja, sinds dat we de zorg voor een 7-jarige Chihuahua op ons hebben genomen is dat voornemen wel gelukt. Lotje, zo heet ze, was het wandelen niet gewend dus met engelengeduld zijn we er in geslaagd dat ze wandelen steeds leuker gaat vinden. Maar zonder de hulp van twee lieve dames met hun Chihuahua’s was het niet zo snel gelukt.
We zijn bij nummertje vier van mijn top 5. Daar zijn de meningen over verdeeld. 😉
Komen we aan bij nummer 5; vaker naar mijn ouders gaan. Eigenlijk wilde ik éénmaal per maand bij ze op visite gaan. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig zeggen ze….begin niet voor niets de zin hiervoor met “eigenlijk”, ook daarin ben ik niet geslaagd.

Conclusie?

Als ik een rapportcijfer zou moeten krijgen voor het uitvoeren van mijn goede voornemens denk ik niet dat ik een voldoende scoor. Gelukkig ben ik niet de enige die er niet in is geslaagd om zijn/haar voornemens ook daadwerkelijk uit te voeren, ruim 80% van de mensen strandt voor dat er maar één maand om is. Dat andere mensen het ook niet lukt is natuurlijk geen excuus. Laat ik het zo formuleren: er is ruimte voor verbetering.

Mijn goede voornemen voor 2016: géén goede voornemens maken! Wedden dat mijn rapportcijfer eind volgend jaar een tien met een griffel is.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.