28 november – Cyber Monday | Dag van de Grensdialoog | Week Van De Cateraar | Hiv-testweek Amsterdam

Cyber Monday

De laatste maandag voor Sinterklaas is het Cyber Monday, net zoals Black Friday overgewaaid uit de U.S.A. Dus als je extra korting wilt op je Sinterklaas- of kerst-inkopen dan zou ik vandaag eens lekker online gaan shoppen. Diverse winkels hebben extra kortingen op Cyber Monday, de dag die in het leven is geroepen om online aankopen te stimuleren. Het loont zeker om te gaan googelen op Cyber Monday Nederland!

Ik denk dan altijd maar zo, het maakt mij niet waarom deze Cyber Maandag er is zolang ik maar korting krijg. Je bent Nederlander of niet, ja toch? 

Dag van de Grensdialoog

De Stichting Dag van de Grensdialoog heeft als doel het versterken van de sociale relaties tussen mensen in de Nederlands-Duitse grensstreek; het aanmoedigen van interactie tussen de grensbewoners. De Stichting organiseerde op vrijdag 28 november 2014 de eerste succesvolle Dag van de Grensdialoog in het gemeentehuis van Kranenburg (Duitsland).

Heb contact gehad met de Stichting Dag van de Grensdialoog en zij vertelde me dat dit jaar, voor de tweede keer op rij, de dag niet doorgaat.

De Week Van De Cateraar 2016

Een jubileum! Van 28 november tot en met 4 december vindt de 5e editie plaats van De Week Van De Cateraar (DWVDC). In deze week worden ruim 20.000 cateringmedewerkers extra in het zonnetje gezet. Overal in Nederland wordt om aandacht gevraagd voor het werk dat de cateringmedewerkers dag in, dag uit verzorgen.

Wat is catering?

Catering is alles wat niet onder horeca valt en te maken heeft met het professioneel verstrekken van eten en drinken. Zoals op het werk, ziekenhuis, verzorgingshuis, luchthaven, vliegtuig, opvang asielzoekers en zo zijn er nog wel een paar. Daarnaast heb je ook nog de party- of eventcatering. Om het even verwarrend te maken: sommige cateraars noemen zichzelf een foodservice-organisatie of aanbieders van bedrijfshoreca of zakelijke horeca. (bron: allesovercatering.nl)

Hiv-testweek in Amsterdam

De Amsterdamse hiv-testweek, die vandaag begint, en Wereld Aids Dag streven hetzelfde na: meer bewustwording omtrent aids. In Amsterdam doen ze het goed, als je nu door Amsterdam loopt kun je niet om de hiv-testweek heen; overal hang en zie je posters en graffiti met de slogan “Doe jij het ook?”.

Wist je dat er in Amsterdam jaarlijks nog 200 à 300 nieuwe hiv-infecties bijkomen? Wist je dat naar schatting eind 2015 maar liefst 22.900 personen in Nederland waren die leven met hiv? En wist je dat van dat aantal 2.800 personen niet weten dat ze hiv hebben? Testen is dus zo gek nog niet. Doen!

Tijdens de hiv-testweek in Amsterdam heb je de mogelijkheid om je gratis en anoniem te laten testen op hiv.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.