28 mei –Nacht van de Fooi | Museumnacht Leiden | Dag van de Kunstenaar | Week van de Amateurkunst | Nederlandse Brouwerijdagen | Internationale Dag van de Hamburger | Dag van de Vrouwelijke Hygiëne

Nacht van de Fooi

Tijdens het studenteninitiatief Nacht van de Fooi staan horecabedrijven uit veertien steden hun fooi af om kleinschalige ontwikkelingsprojecten te financieren. De van oorsprong protestantse Nederlandse organisatie Wilde Ganzen verdubbelt het opgehaalde bedrag aan fooien.

Museumnacht Leiden

Om cultuur toegankelijk te maken voor een groot publiek heeft men in Leiden de Museumnacht. Het draait niet alleen om muziek, kunst, theater of dans deze avond/nacht. Ook de hongerige en dorstige mens wordt niet vergeten.
Je bent welkom bij: Naturalis, Hortus botanicus Leiden, Oude Leidse Sterrewacht, Rijksmuseum Volkenkunde, Rijksmuseum van Oudheden, Japanmuseum SieboldHuis, CORPUS ‘reis door de mens’ in Scheltema Leiden, Molenmuseum de Valk en Erfgoed Leiden en Omstreken.

Dag van de Kunstenaar

Op de Dag van de Kunstenaar heeft Museum Oud Ameliswaard (MOA) een atelierroute uitgezet op Landgoed Oud Ameliswaard en de aanliggende biologische tuin Amelis Hof. Via deze route kun je het werk bezichtigen van onder andere Armando, Stephan Vanfleteren, Kaat Suringa , Rhodé Bouter en Margaret van Bekkum.

Week van de Amateurkunst: 28 mei t/m 5 juni

De Week van de Amateurkunst is een evenement voor iedereen die in zijn vrije tijd actief met kunst bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten. Een week zal het centrum van Enschede het podium zijn voor kunst in allerlei vormen. Zo zal er bijvoorbeeld op woensdagavond 1 juni overal in de binnenstad optredens te zien en te horen zijn van koren, bands, singer-songwriters en dansgroepen. Op de website van Week van de Amateurkunst staat wie, wat en wanneer.

Dag van de Muziek in Den Helder

In Den Helder kunnen amateurmusici en -dansers vandaag ook aan de bak tijdens de Dag van de Muziek.
Klik hier voor wie er waar en wanneer optreedt.

Nederlandse Brouwerijdagen

De Nederlandse Brouwerijdagen sluiten de Week van het Nederlandse Bier af. Wat kun je verwachten op de brouwerijdagen? Je kunt in meer dan honderd brouwerijen het brouwproces van dichtbij meemaken, brouwdemonstraties en presentatie bijwonen maar ook deelnemen aan proeverijen. Klik hier voor de overzichtskaart van de deelnemende brouwerijen.

Internationale Dag van de Hamburger

In aanmerking nemende dat een Nederland gemiddeld 25 hamburgers per jaar eet zal de Internationale Dag van de Hamburger wel rood omcirkelt staan in diverse agenda’s. Dus wat eten we vanavond ? Juist, hamburger!
Wordt het een hamburger van vlees, vis of groente? Gaat de burger in de pan of op de BBQ? Ik hoop het laatste, dan is een hamburger toch op zijn lekkerst. 🙂

Dag van de Vrouwelijke Hygiëne

Tijdens Menstrual Hygiene Day wordt wereldwijd aandacht besteed en gevraagd aan menstruatie en hygiëne. Voor ons is menstruatie en hygiëne normaal, het hoort er bij. De menstruatie is een ongemak die wij gelukkig te lijf kunnen gaan met een overvloed aan keuzes van maandverbanden en tampons. In veel landen zijn deze producten echter niet verkrijgbaar of kunnen de vrouwen het niet betalen en gebruiken ze sokken, gedroogde bladeren, gras, as, kranten of zelfs zand om hun menstruatiebloed op te vangen.

Vaak staan wij niet stil bij het feit dat de sanitaire voorzieningen niet overal even goed geregeld zijn. En daar wordt vandaag wereldwijd aandacht voor gevraagd. Voor meer informatie over Menstrual Hygiene Day, klik hier.

Van 28 mei t/m 5 juni kun je de grootste Indische happening van de wereld, de Tong Tong Fair in ons eigen Den Haag bezoeken.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.