26 november – Thanksgiving Day | Pippi 70 jaar!

Vandaag wordt de 10 editie van de Dag van Verkeer & Mobiliteit gehouden in Houten. Dit is een vakbeurs speciaal voor de overheid (gemeente, provincie, waterschap en rijksoverheid) en voor verkeersprofessionals uit het bedrijfsleven.

In de RAI in Amsterdam is de Accountantsdag 2015. Niet alleen voor (gepensioneerde) NBA-leden ook toegankelijk voor niet-leden en trainees.

Thanksgiving Day

Vraag een willekeurige Amerikaan wat de hoofdmoot bij het Thanksgiving-diner is en ze zullen meteen “kalkoen” roepen. Thanksgiving Day wordt vaak Kalkoendag ( Turkey Day ) genoemd omdat het diner eigenlijk alleen maar draait om de kalkoen, de rest is bijzaak. En het mooiste is dat hoogstwaarschijnlijk bij de eerste Thanksgiving in 1621 door de Pilgrim Fathers geen kalkoen is gegeten.

Het hoofdgerecht werd huisdier.

Het aanbieden van de Nationale Kalkoen is een traditie die is ontstaan toen de voorzitter van de National Turkey Federation in 1947 president Harry Truman een levende kalkoen gaf. Sommigen zeggen dat het idee dateert uit de tijd dat president Abraham Lincoln regeerde.

Volgens het Smithsonian Magazine verleende Lincoln in 1863 voor het eerst een kalkoen immuniteit. Lincoln’s zoon Tad ging zich erg hechtte aan de kalkoen die bedoeld was als hoofdgerecht voor het Witte Huis kerstdiner. Lincoln wilde zijn zoon veel verdriet besparen en verleende daarom de kalkoen immuniteit; het hoofdgerecht werd huisdier.

John F. Kennedy

John F. Kennedy staat in de boeken als de eerste president die een Thanksgiving kalkoen vrij liet, dat was in 1963. President George H.W. Bush verleende in 1989 als eerste een kalkoen “gratie. Al blijft het tot op de dag van vandaag onduidelijk voor welk misdrijf ze gratie kreeg.

National Thanksgiving Turkey 2015

Voor de 68ste keer krijgt de president van Amerika een levende kalkoen(en) aangeboden die hij traditie getrouw gratie verleend. Obama besloot in 2009 om niet één maar twee kalkoenen gratie te verlenen. Natuurlijk werd daar een wedstrijd aangekoppeld, wie krijgt de titel “Nationale Thanksgiving Kalkoen”. Via Twitter konden de Amerikanen dit jaar hun stem uitbrengen op “Honest” of “Abe”. En de winnaar is? Abe!

Wees gerust beide kalkoenen zullen de oven ontlopen en hun laatste dagen slijten in Morven Park Turkey Hill Farm in Leesburg, Virginia. Alleen de geschiedenis heeft geleerd dat de kalkoenen die gratie hebben gekregen snel het loodje leggen omdat ze voor consumptie zijn opgefokt, ze zijn gewoon te zwaar voor hun botten.

Pippi Langkous 70 jaar!

Ik was 6 jaar en ik wilde net zo als Pippi zijn en ook een paard en aapje als huisdier. Was mijn vader ook maar piratenhoofdman en koning van het eiland Taka Tukaland in plaats van bij Philips te werken, is toch veel stoerder? Wat zou dat fijn zjin als niemand tegen je zei dat je naar bed moest, dat je een hele verjaardagstaart alleen op kon eten, dat je oersterk was en voor niemand bang hoefde te zijn. Het enige waarom ik eigenlijk toch maar liever Gina was, was dat mijn moeder dan niet in de hemel zou zijn net zoals de moeder van Pippi.

♫ Hai Pippi Langkous, tjollehee tjollehee tjollehopsasa. Hai Pippi Langkous die doet haar eigen zin. ♫

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.