dag van de stagiair

26 mei – Dag van de Stagiair | Wereld Lindy Hop Dag | Wereld Bedplasdag | Wereld Roodharige Dag

Dag van de Stagiar

De initiator van Dag van de Stagiair, het StudentenBureau, vindt dat elke stagiair de waardering moet krijgen die ze verdienen! Vaak worden stagiaires niet behandeld als een volwaardig tijdelijke medewerker, krijgen ze alleen de rot klussen in de maag gesplitst. Zelfs 1 op de 5 studenten heeft last van pesterijen, machtsmisbruik, roddelen of worden gewoon gepasseerd. Stagiaires verdienen beter! Ook geldelijk, want een stagiair kan niet van de lucht leven!

Maar het is niet alleen maar kommer en kwel. Vandaag wordt door een vakkundige jury bekend gemaakt wie de stagiair van het jaar 2020 is geworden en welke bedrijf zich het stagebedrijf van het jaar 2020 mag noemen. De genomineerden zijn, tromgeroffel……

Genomineerde stagiairs:Genomineerde stagebedrijven:
Anna HakStrukton Worksphere
Mai LiefrinkGeT Cameras
Eline Silven

Wereld Lindy Hop Dag

De wat? De Lindy Hop! Je weet wel, die Afro-Amerikaanse swingdans die in in de Savoy Ballroom in Harlem in de jaren twintig van de vorige eeuw is ontstaan. Het voetwerk van deze dans werd beïnvloed door de Charleston en tapdans, maar ook door ballet en bewegingen uit de Weense wals. Het is een energieke vrolijke dans die je ook kan dansen op bijvoorbeeld hiphop muziek.

Dus vandaag, op de verjaardag van de ambassadeur van de Lindy Hop Frank Manning (1914), kun je maar op één manier de Wereld Lindy Hop Dag vieren en dat is om de Lindy Hop te dansen. Trek de stoute dansschoenen aan en leef je uit en deel je Lindy Hop video op sociale media met de hashtag #LindyHop.

Wereld Bedplasdag

Sinds 2015 wordt op de laatste dinsdag van mei World Bedwetting Day georganiseerd. Het doel van deze dag is om het gewone publiek, patiënten en artsen ervan bewust te maken dat bedplassen een veel voorkomende medische aandoening is die ernstige gevolgen kan hebben voor het gevoel van eigenwaarde, emotioneel welzijn en dagelijks functioneren van kinderen. Een aandoening die kan en moet worden behandeld.

Thema: Tijd voor Actie!

Bedplassen (enuresis nocturna) is een veel voorkomend medisch probleem bij kinderen, vooral bij kinderen jonger dan zes jaar. Decennia lang werd bedplassen beschouwd als een eenvoudige aandoening die vanzelf zou verdwijnen. Tijden veranderen, zo ook inzichten. Nu is men er van overtuigd dat bedplassen niet altijd een psychologische oorzaak hoeft te hebben. In de meeste gevallen wordt het veroorzaakt door nachtelijke overproductie, het onvermogen om wakker te worden of verminderde capaciteit van de blaas.

Het kan ook genetisch bepaald zijn, kan komen door stress of heeft een medische reden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan urineweginfectie, obstipatie of diabetes type 1.

Wat kun je als ouder/verzorger doen?

Dat bedplassen een grote invloed heeft op het kind moge duidelijk zijn. Het gevoel van eigenwaarde verdwijnt als sneeuw voor de zon, het kind wordt gepest wat ook weer stress veroorzaakt en de schoolprestaties lijden eronder. Helaas wordt de impact op het kind en het gezin vaak onderschat of gebagatelliseerd. Het thema van 2020 roept ouders op om in actie te komen. Ga het gesprek met je kind aan, wees geduldig en begripvol. Straffen helpt niet! Onderneem actie en ga naar je huisarts of specialist voor medische hulp.

Wereld Roodharige Dag

Je moet World Redhead Day niet verwarren met “onze” Roodharigendag (Redhead Days Festival) die in Tilburg op 28, 29 en 30 augustus wordt georganiseerd. Of het doorgaat, dat is koffiedik kijken. Zou wel jammer zijn als het niet kan vanwege het coronavirus want dit jaar wordt het voor de 15e keer georganiseerd.

Deel dit bericht