26 april – Koningsnacht | Wereld IE-dag | Internationale Dag van de Geleidehond | Internationale Geluidsbewustwordingsdag | Wereld Stationery Dag

Wat te doen op Koningsnacht?

Houd je van Dance? Dan ga je op Koningsnacht natuurlijk naar Absolutely ‪Kingsnight in Enschede. Met méér dan 15.000 bezoekers één van de grootste oranje feesten van ons land! Natuurlijk kom je op Koningsnacht in het oranje gekleed naar dit gratis festival op het Van Heekplein in Enschede. Niemand minder dan Jay Hardway, Moksi, Sophie Francis, Stuk.tv, Marc Vano, MCMarboo zullen gegarandeerd voor muzikaal spektakel gaan zorgen vanavond.

Meer info over andere feesten, festivals, vrijmarkten vind je op website van koningsdag27april.info maar ook bij de VVV-kantoren en in de lokale en landelijke kranten.

Wereld IE-dag (IE-dag)

De Werelddag van het Intellectuele Eigendom (World Intellectual Property Day) is een dag om stil te staan bij welke rol intellectuele eigendomsrechten (octrooien, merken, industriële ontwerpen, auteursrechten) spelen bij het stimuleren van innovatie en creativiteit. Maar wat houdt Intellectueel Eigendom in? Intellectueel Eigendom is de verzamelnaam voor rechten op alle intellectuele creaties, zoals muziek, merken, vormgeving, uitvindingen, games, software, teksten en foto’s. Een creatie kan door meerdere rechten tegelijkertijd worden beschermd. De bekendste IE-rechten zijn het merkenrecht, het auteursrecht en het octrooirecht.

Wereldwijd worden er activiteiten georganiseerd, ook in ons land en de rond om ons heen liggende landen. Klik hier voor een overzichtskaart.

Internationale Dag van de Geleidehond

De laatste woensdag van april wordt traditiegetrouw wereldwijd de blindengeleidehond en het werk van blindengeleidehondenscholen internationaal onder de aandacht gebracht. Geleidehonden (ook wel blindengeleidehonden genoemd) zijn assistentiehonden die speciaal zijn geselecteerd en getraind om blinden en zwaar slechtzienden veilig door het verkeer en langs obstakels te leiden.

De door het ministerie van VWS en door de International Guide Dog Federation erkende blindengeleidehondenscholen in Nederland zijn:

Geleidehondenschool Herman Jansen is als enige niet aangesloten bij de Brancheorganisatie Blindengeleidehondenscholen Nederland (BBN).

Internationale Geluidsbewustwordingsdag

Voor de tweeëntwintigste keer wordt de International Noise Awareness Day georganiseerd door Center for Hearing and Communication. Wereldwijd worden dan in diverse landen acties gepland om het publiek bewust te maken van de gevaren van te veel en ongewenst geluid. In Nederland werd op 28 maart jongstleden de Nationale Geluidshinderdag door de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) georganiseerd.

Wereld Stationery Dag

Op World Stationery Day wordt benadrukt dat zelfs in de digitale wereld waarin we nu leven het geschreven woord gevierd moet worden. De letterlijke vertaling van “stationery” is schrijfbehoeften. Dus alles wat je thuis, op school of kantoor nodig hebt om te kunnen schrijven. En stationery is booming business, er is zelfs een heuse bruidsstationery. Dit woord omvat de hele papierwinkel die bij een bruiloft voorbijkomt, van save-the-date-kaarten en trouwkaarten tot naamkaartjes en onderzetters.

De grootste kernramp in onze geschiedenis, de kernramp van Tsjernobyl, vondplaats op 26 april 1986.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.