afbeelding versterkt Ode aan de zorg

25 januari – Dag van het Werkplezier in de Zorg | Tegenovergestelde Dag | Irish Coffee Dag | Dag van de Slimme Logistiek

4e editie Dag van het Werkplezier in de Zorg

Het belang van werkplezier of plezier hebben op je werk moet je niet onderschatten. Om dat te belichten heeft oud-politicus Sabine Uitslag de laatste dinsdag van januari uitgeroepen tot Dag van het Werkplezier in de Zorg. Een dag die als inspiratiebron kan dienen voor de zorgprofessionals als wel de zorgorganisaties. Dag van het Werkplezier in de Zorg editie 2022 heeft als thema: Ode aan de zorg. Net zoals vorig jaar is er gekozen voor een kleine naamsverandering. Dit jaar wordt Dag van het Werkplezier in de Zorg omgedoopt tot Dag van de Ode aan de Zorg.

Dag van de Ode aan de Zorg

Vandaag op Dag van de Ode aan de Zorg kun je een spetterende online liveshow bijwonen. Aaf Brandt Corstius, Ronald Giphart, Herman Finkers, Lucille Werner, Mike Boddé en Rick Nieman. Zij brengen allemaal een ode aan de zorg tijdens de online liveshow. Er wordt wel aangegeven dat je vooraf dient aan te melden dus ik weet niet zeker of je vandaag nog kunt instappen.

Wat is de definitie van werkplezier?

Werkplezier betekent voor mij dat je met plezier en uit jezelf doet wat er gedaan moet worden en dat je hier energie uithaalt. Dat je het leuk vindt en trots bent op wat je doet. Je voelt je betrokken en krijgt er energie van. Werkplezier en een gezellige onderlinge sfeer zijn twee medebepalende factoren om bij een bedrijf te blijven of te vertrekken en is tevens een belangrijke motivator.

Tegenovergestelde Dag

Op Tegenovergestelde Dag (Opposite Day) is alles wat je zegt of beweert precies het tegenovergestelde. In hoeverre klopt het dan dat het vandaag Tegenovergestelde Dag is? Klinkt een beetje paradoxaal. Want indien de bewering dat het vandaag Tegenovergestelde Dag is waar is, dan is het vandaag klaarblijkelijk Tegenovergestelde Dag. Máár aangezien het dan Tegenovergestelde Dag is, kan de uitspraak “Vandaag is het Tegenovergestelde Dag” geïnterpreteerd worden als “Vandaag is het niet Tegenovergestelde Dag”. Het begint mij allemaal een beetje te duizelen. Ben blij dat wij niet zo’n dag hebben.

Irish Coffee Dag

Irish Coffee Dag is geen internationale dag en helaas ook geen nationale dag in Nederland. Waarom ik er toch aandacht aangeef? Nou gewoon, omdat het zo lekker is. 😉 We mogen trouwens Joe Sheridan bedanken voor het bedenken van de Irish Coffee! De rode draad uit het “oorsprongsverhaal” is dat Joe net aangekomen, vermoeide en verkleumde vliegtuigpassagiers iets warms te drinken wilde aanbieden dat hen tevens zou oppeppen. Na wat experimenteren kwam hij op het idee voor de Irish Coffee. Ik zeg: dankjewel Joe Sheridan. Hoe dat je de perfecte Irish Coffee maakt? Heel simpel, volg onderstaand recept dan maak je gegarandeerd de aller lekkerste Irish koffie!

Ingrediënten voor Irish Coffee

  • bruine basterdsuiker ( naar eigen smaak )
  • (Paddy) Irish Whisky ( plus minus 2,5 centiliter )
  • sterke hete koffie
  • slagroom ( voor 2 personen 125 ml )

Bereiding

Gebruik een speciaal Irish coffee glas of een groot wijnglas van dik glas. Vul de glazen met warm water, zodat de glazen op temperatuur zijn voor het gebruik. Zet intussen goede sterke koffie, doe in een borrelglaasje de verwarmde whisky en voeg de bruine basterdsuiker toe. Terwijl de koffie doorloopt ga je de slagroom kloppen, de slagroom moet goed lobbig zijn. Het is belangrijk dat je géén suiker in de slagroom doet.

De voorbereidingen zijn getroffen om de perfecte Ierse Koffie te maken. Schenk de whisky met de daarin opgeloste basterdsuiker in het lege Irish koffie glas of het grote wijnglas. Schenk daar voorzichtig de hete sterke koffie op, even goed doorroeren. Als afmaker komt de lobbige slagroom. Pak een lepel en schenk over de BOLLE kant van de lepel voorzichtig een laag room op de koffie. Wat heel belangrijk is dat de room zich niet mag mengen met de koffie anders heb je niet dé perfecte Irish Koffie.

Is iontach chun taitneamh a bhaint do caife Gaeilge a rinneadh sa bhaile!

Aanmelden voor onderstaande online meet-up is niet meer mogelijk

Deel dit bericht