25 januari – Dag van de Light Rail | IFFR | Voorleesontbijt | Voorleesdagen | De Tegenovergestelde Dag | Irish Coffee Dag

Dag van de Light Rail

Jaarlijks organiseert Railforum de bijeenkomst “Dag van de Light Rail”, een dag die dit jaar in het teken staat van de Uithoflijn en de nieuw tram van Nieuwegein. Dat “Dag van de Light Rail” een populaire dag is een understatement, het zit al vol! Je hoeft dus niet richting Utrecht te gaan om deel te nemen aan excursies, bezichtigen of aanwezig te zijn bij de presentatie van wethouder Lot van Hooijdonk.

IFFR (International Film Festival Rotterdam)

Natuurlijk kan en mag ik het IFFR niet ongenoemd laten. De IFFR is een12-daagse film festival in Rotterdam die bekend staat om zijn gevarieerd en boeiend programma waar filmfanaten van elke leeftijd, cultuurliefhebbers of dagjesmensen van gaan watertanden. Klik hier voor een programmaoverzicht.

De scholier wordt niet vergeten; er is een groot educatief aanbod voor hen, ze kunnen meedoen aan filmworkshops of schoolvoorstellingen. En er is de mogelijkheid om mee te doen aan filmprojecten en bijeenkomsten met filmmakers.

Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari

De start van de 14de editie Nationale Voorleesdagen is traditiegetrouw het Voorleesontbijt op basisscholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen of bibliotheken. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden zal in de nieuwe bibliotheek in Almere-Stad voorlezen aan kinderen uit groep 1 en 2 uit De kleine walvis.

Nationale Voorleesontbijt

Niet alleen prinses Laurentien gaat voorlezen, diverse bekende Nederlanders zoals Ronald Plasterk (Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Kees Tol (presentator, acteur en media entertainer), prof. dr. Beatrice de Graaf en Rick Brandsteder (televisiepresentator) maar ook schrijvers, burgemeesters, opa’s en oma’s, ouders, lokale beroemdheden en noem maar op. Half Nederland zit deze ochtend op school, al dan niet in pyjama, voor te lezen uit het Prentenboek van het Jaar 2017 “De kleine walvis”.  Geschreven en geïllustreerd door de Britse kinderboekenauteur en illustrator Benji Davies.

Vandaag is het Tegenovergestelde Dag

Op Opposite Day, zoals De Tegenovergestelde Dag in Amerika wordt genoemd, is alles wat je zegt of beweert precies het tegenovergestelde. Zo’n beetje hoe Trump redeneert en praat, begrijp je?

In hoeverre klopt het dan dat het vandaag Tegenovergestelde Dag is? Het klinkt een beetje paradoxaal. Want indien de bewering dat het vandaag Tegenovergestelde Dag is waar is, dan is het vandaag klaarblijkelijk Tegenovergestelde Dag. Máár aangezien het dan Tegenovergestelde Dag is, kan de uitspraak “Vandaag is het Tegenovergestelde Dag” geïnterpreteerd worden als “Vandaag is het niet Tegenovergestelde Dag”. Het begint mij allemaal een beetje te duizelen. Ben blij dat wij niet zo’n dag hebben.

Irish Coffee Dag

Dankjewel Joe Sheridan voor het bedenken van de Irish Coffee! De rode draad uit het “oorsprongverhaal” is dat hij net gelanden, vermoeide en verkleumde vliegtuigpassagiers iets warms te drinken wilde schenken wat hen tevens zou oppeppen. Zo is de Irish Coffee ontstaan.

Ben je op zoek naar het recept voor de perfecte Irish Coffee? Klik dan hier en maak deze goddelijk drank zelf.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.