23 september – Dag van de Digitale Erfenis | Vergankelijkheidsdag | Dag van de Biseksualiteit | Dag van de Gebarentaal | Week Tegen Pesten | Restaurantweek | Week van de Rechtspraak | Vitaliteitsweek | Week van het Werkgeluk | Europese Urologie Week | Europese Sportweek | Cyber Security Week | Dovenweek | Reflexologie Week

Dag van de Digitale Erfenis & online Nalatenschap

Sander van der Meer en Ron Bruntink hebben de handen in ééngeslagen en de organisatie van de eerste Dag van de Digitale Erfenis & online Nalatenschap op zich genomen. Een dag die zich richt op meer bewustwording rondom onze online nalatenschap. Want ken jij de wachtwoorden van je partner, kinderen of ouders? Weet jij hoe je in een mobiele telefoon komt zonder dat je de toestelcode hebt? Wil de overledene een herdenkingspagina of niet? Zo zijn er tig vragen te verzinnen waarover nagedacht moet worden. Want je laat niet alleen geld of een huis na, je laat ook je digitale erfenis achter.

Wat doe jij met je #DierbareData?

Elke keer dat je op internet komt laat je broodkruimeltjes achter. Denk hierbij aan je online aankopen, je digitale foto’s, je zoekopdrachten, je online accounts. Je kunt denken “ik ben dood ik heb hier toch geen last meer van”, maar dat is a) een egoïstische instelling want je nabestaanden kunnen hier wel last van hebben en b) je opent de deur voor identiteitsfraude. Dit is allemaal te voorkomen als je voor je dood deze zaken regelt. Je kunt jouw wensen op digitaal gebied vastleggen in een testament of je maakt je digitale leven beschikbaar voor je nabestaanden. Hoe? Je zou bijvoorbeeld al je wachtwoorden en documenten kunnen opslaan in een digitale kluis.

1e editie Vergankelijkheidsdag

Op de eerste dag van de herfst, op 23 september, wordt voor het eerst de Vergankelijkheidsdag georganiseerd. Op deze dag worden wij opgeroepen om eens serieus stil te staan bij onze eigen sterfelijkheid. Goed dat gaan we doen, maar wat kun je nog meer doen op Vergankelijkheidsdag? Je kunt bijvoorbeeld met je partner praten over levenseindewensen en/of je uitvaart, nadenken over je testament, een bucket-list opstellen, een top 10 reisbestemmingen opstellen en wat dacht je van een toost uitbrengen p het leven?

Internationale dag van de Biseksualiteit

Sinds 1999 wordt jaarlijks op 23 september “World Bi Visibility Day” georganiseerd. De Dag van de Biseksualiteit draait om de zichtbaarheid en emancipatie van biseksuele mannen en vrouwen. Deze groep heeft dagelijks te maken met discriminatie en vooroordelen. Niet alleen van hetero’s maar zelfs ook vanuit de gay gemeenschap.

Ik wil geen etiketje!

Omdat ik met een vrouw getrouwd ben krijg ik snel het etiketje opgeplakt van lesbienne. Geheel onterecht; ik typeer mezelf niet als hetero of als lesbo, ik ben gewoon een persoon die van een ander persoon houd. De persoonlijkheid is doorslaggevend voor mij en niet de sekse. Helaas ziet niet iedereen dat zo. We plakken overal etiketjes op met de daaraan gekoppelde vooroordelen, zo jammer. En geloof me, die etiketjes maken de boel echt niet overzichtelijker, etiketjes veroorzaken onrust en verdeeldheid!

Internationale Dag van de Gebarentaal

De Internationale Dag van Gebarentalen is een belangrijke dag voor de dovegemeenschap en voor alle andere gebruikers van gebarentaal. Volgens de Wereldfederatie van Doven (WFD) zijn er wereldwijd ongeveer 72 miljoen doven waarvan meer dan 80% in ontwikkelingslanden wonen. Al deze miljoenen mensen gebruiken samen meer dan 300 verschillende gebarentalen. Er is ook een internationale gebarentaal, die door doven wordt gebruikt tijdens internationale vergaderingen en informeel tijdens reizen en sociale contacten. Het is zeg maar de pidgintaal onder de gebarentalen; minder complex en met een geringe woordenschat.

Vandaag starten maar liefst tien “de week van” topics:

Deel dit bericht