22 december – De trek-er-lekker-op-uit Dag

Vandaag is het een ideale dag om er lekker op uit te trekken. Want er is nog tijd genoeg om de laatste kerstboodschappen in huis te halen. En er zijn genoeg evenementen waar je naar toe kunt gaan. Geloof me, er is echt meer te beleven in Nederland dan het bezoeken van een kerstmarkt of uitwaaien aan zee.
In elke provincie zijn evenementen en activiteiten die meer dan moeite waard zijn om te bezoeken, leuk als familie uitje tijdens de kerstvakantie! De evenementen en activiteiten die in deze blog staan zijn random geselecteerd.

“Journey through a Frozen World”

Dat is het thema van het Nederlandse IJsbeelden Festival dat gehouden wordt in de NS Loods – Station Zwolle. De beste ijskunstenaars van uit de hele wereld hebben ongelooflijk mooie ijssculpturen gemaakt. Maak “een reis door een bevroren wereld” en laat je betoveren tijdens dit spectaculaire winterevenement in Zwolle dat tot en met zondag 24 januari te bezoeken is.

Klik hier voor meer informatie.

Amsterdam Light Festival; doe de Illuminade wandelroute.

De Illuminade wandelroute is een 3 kilometer lange gratis wandeling die je langs meer dan 20 lichtkunstwerken voert.De wandelroute staat in het programmaboekje dat te koop is bij het VVV-kantoor tegenover Amsterdam Centraal. Ook is het te koop bij de festival kiosk naast de Stopera op het Waterlooplein en in het Festivalhart in de Diaconietuin. De laatste twee zijn ook een startpunt van de wandelroute.

Houd er rekening mee dat de kunstwerken alleen maar verlicht zijn tussen 17.00 en 22.00. Dat is ook meteen de openingstijd van het festival kiosk en Festivalhart. Zelfs per boot is het mogelijk om de lichtkunstwerken te zien.
Voor meer informatie, klik hier.

Winter Station in het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is normaal gesproken al een bezoek waard maar nu is het helemaal geweldig voor jong en oud. Er is in het museum een ijsbaan gemaakt waarop geschaatst mag worden. Maar dat is niet alles, tijdens de kerstvakantie kun je echte winterse kost eten zoals erwtensoep en koek en zopie. Vanaf 17.00 is er zelfs een echte speciale winter BBQ. Wil je de openingstijden en locatie weten? Klik hier.

Winterpaleis Het Loo

Breng een bezoek aan Winterpaleis Het Loo en bewonder de feestelijk gedekte tafels, ga lekker schaatsen op het Stallenplein of bezichtig de rijtuigen, sleden en auto’s in de Koetshuizen.

Vandaag (22 december ) kun je een concert bijwonen van de bekende organist Sander van Marion. Hij bespeelt het historische orgel in de Kapel van het paleis. De concerten starten om 12.00, 14.30 en 16.00 uur. Reserveren is niet mogelijk, vol=vol.

Magic Sand Valkenburg t/m 03-01-06

Wat je allemaal met zand kunt doen kun je zien tijdens de vijfde editie van Magic Sand in Kerststad Valkenburg. Natuurlijk met een thema wat gerelateerd is aan kerst: ‘A Christmas Story’.

Na je bezoek aan de zandcreaties in de Wilhelminagroeve kun je per kabelbaan naar de Wilhelminatoren. Geniet onder het genot van een hapje en een drankje van het spectaculair uitzicht over het Geuldal!

Heeft “De trek-er-lekker-op-uit Dag” je kunnen inspireren voor een leuk uitje tijdens de kerstvakantie?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.