20 juni – Week van de Akkerbouw | Int. Surfdag | Midzomergracht Festival | Wereldvluchtelingendag

Week van de Akkerbouw van 20 t/m 25 juni

De Week van de Akkerbouw laat ons zien hoe producten zoals aardappelen, granen, suikerbieten, wortels en uien duurzaam geteeld en met zorg voor milieu en omgeving verwerkt worden. Nederlandse akkerbouwers zijn trots op hun ( akkerbouw )vakmanschap en zorgen voor het meest veilige voedsel in de wereld. De week sluit af met een open dag op 25 juni, klik hier voor een overzicht van de 13 te bezoeken “akkerspots”.

Internationale Surfdag

Normaal gesproken wordt Surfdag op 21 juni gevierd, alleen in schrikkeljaren valt het op 20 juni. Kort samengevat viert en promoot Surfdag de populaire watersport surfen maar ook zeer zeker de lifestyle.
Eveneens gebruiken surfers deze dag om iets terug te doen voor het milieu omdat het milieu behoorlijk te lijden heeft door watersport activiteiten.

Midzomergracht Festival van 17 t/m 26 juni

Elke derde week in juni, dit jaar voor de 20ste keer, staat de stad Utrecht in het teken van het Midzomergracht Festival. Dit laagdrempelige festival heeft tot doel de maatschappelijke tolerantie jegens seksuele diversiteit en genderdiversiteit te vergroten. Gezien de gebeurtenissen in Orlando en gezien de groter wordende homohaat in Nederland is het festival niet overbodig. Het festival is afgelopen vrijdag geopend met een herdenking voor de slachtoffers in Orlando.

Nog zeven dagen lang kun je genieten van allerlei activiteiten op het gebied van cultuur, sport, exposities en feesten; allen gedrenkt in de kenmerkende typisch gezellige Utrechtse sfeer. Klik hier voor het programmaoverzicht.

Wereldvluchtelingendag

De herdenkingsdag Wereldvluchtelingendag valt op 20 juni omdat de VN deze dag wilde laten samenvallen met een andere dag voor de vluchteling, de Africa Refugee Day. Deze dag werd in veel landen al op 20 juni gevierd en na overleg met de Organization of African Unity (OAU) werd besloten om Wereldvluchtelingendag voortaan samen te laten vallen met Africa Refugee Day.

We Stand #WithRefugees 2016 – Please Stand With Us

In een wereld waar geweld miljoenen mensen dwingt om elke dag te vluchten gelooft de vluchtelingenorganisatie van de VN dat het nu de tijd is om wereldleiders te tonen dat mondiaal de publieke opinie zich achter de vluchteling schaart. Vandaag, op 20 juni, wordt de #WithRefugees petitie gestart. Door middel van deze petitie zal de boodschap dat landen moeten samen moeten werken en dat ieder haar verantwoordelijkheid moet nemen voor de opvang en bescherming van vluchtelingen naar alle regeringen worden gestuurd.

De #WithRefugees petitie zal op 19 september worden aangeboden op het VN-hoofdkwartier in New-York.
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.