afbeelding versterkt inauguratie biden

20 januari – Inauguratie van de president van de Verenigde Staten | Internationale Dag van Acceptatie | Pinguïn Bewustwordingsdag | Heilige Sebastianus | Nationale Voorleesdagen | Nationale Voorleesontbijt | Nationale Grasdag

Inauguratie van de president van de Verenigde Staten

Deze inauguratie van de president van de Verenigde Staten zullen we niet snel vergeten. Sowieso de aanloop hier naar toe was al een thriller. Met als hoogtepunt de bestorming van het Capitool. Met een president die het volk aanzet tot geweld, tenminste zo zie ik het. Trump is een gevaarlijke narcist die zijn verlies niet kan erkennen. Die geen respect heeft voor de jarenlange tradities die horen bij het hele circus van de verkiezingen tot en met deze dag. Wat ben je voor iemand die gewoon niet verschijnt op de inauguratie van de volgende president van de Verenigde Staten? Accepteer je verlies, en doe dat vandaag want het is toevallig ook Internationale Dag van Acceptatie!

Een inauguratie met de Nationale Garde als enige toeschouwer?

Door de coronacrisis mag er maar weinig publiek bij inauguratie van Kamala Harris, de eerste vrouwelijke vicepresident en president Biden zijn. Laat staan dat er een hele meute al feestvierend door de stad trekt. Het wordt sowieso een rare dag. Wat er vandaag allemaal gaat gebeuren kan ik niet voorspellen, de FBI waarschuwt in ieder geval voor een golf aan binnenlandse terreur. Wil je niks missen van deze nu al historische dag dan word je op je wenken bediend. Diverse televisiezenders gaan rechtstreeks verslag doen. Handig nieuwsfeitje: aankomend president Biden legt om klokslag 18.00 onze tijd de eed af.

Internationale Dag van Acceptatie

De Internationale Dag van Acceptatie wordt sinds 2010 gevierd en is gebaseerd op het principe van de 3 E’s: Embrace. Educate. Empower. “Acceptance is created from an Empowered movement that Educates others to Embrace diversity and Love Life by seeing beyond abilities.” Acceptatie ontstaat uit een krachtige beweging die anderen leert diversiteit te omarmen en van het leven te houden door verder te kijken dan alleen maar iemands vaardigheden te zien. Wellicht is er een betere vertaling te bedenken maar verder dan dit kom ik niet. Ik sta open voor suggesties.

Maatschappelijke acceptatie

De Internationale Dag van Acceptatie staat in het teken van maatschappelijke acceptatie van personen met een specifieke zorgbehoefte en, om de in 2009 op 24-jarige leeftijd overleden, Annie Hopkins te eren. Zij was medeoprichter van 3E Love en ontwerpster van het gepatenteerde internationale symbool van acceptatie; het rolstoelhart-symbool. Dat rolstoelhart-symbool ontwierp Annie in 2004 al toen zij en haar broer Stevie nog studenten waren aan de universiteit van Illinois.

Pinguïn Bewustwordingsdag

De Amerikaanse Pinguïn Bewustwordingsdag (Penguin Awareness Day) moet je niet verwarren met Wereld Pinguïn Dag (World Penguin Day) die jaarlijks op 25 april wordt gevierd. Het grootste verschil is dat op de werelddag Penguin Watch maar liefst 500.000 pinguïn foto’s online vrijgeeft. De bewustwordingsdag probeert, zoals de naam al zegt, mensen ergens van bewust te maken. Beide dagen streven het zelfde na. Mensen wakker schudden. Als namelijk in dit tempo de vernietiging (klimaatverandering) en vervuiling van het leefgebied van de pinguïns doorgaat dan gaan er koppen rollen. Ik overdrijf echt niet. Volgens het WWF zijn er van de in totaal 17 soorten die in de wereld leven 11 geclassificeerd als bedreigd of kwetsbaar.

Onderstaande dagen vieren op eigen wijze al dan niet hun dag(en):

Deel dit bericht