afbeelding versterkt mollentelling

20 februari – Nationale Mollentelling | Handboeiendag (BE) | Werelddag van Sociale Rechtvaardigheid | Internationale Pijp Rook Dag | Ik Mis Je Dag | Wereld Walvissen Dag

Foto voor banner is afkomstig van zoogdiervereniging.nl

Nationale Mollentelling

Nee molloten, Nationale Mollentelling gaat niet over het ontmaskeren van de mol in Wie is de Mol. Kan me voorstellen dat je dat in eerste instantie denkt. Want zo bekend is de Mollentelling nog niet. Het is pas de 3e keer dat De Zoogdiervereniging, Vroege Vogels, Natuurpunt en de Jaarrond Tuintelling de Mollentelling organiseren. Goed, de hamvraag: wat is de bedoeling van de Mollentelling? Het is de bedoeling dat je dit vandaag op zoek gaat naar mollen(sporen) en als je deze vindt dan geef je dat door. Mollen(sporen) in het wild geef je door via het speciale mollenmeldpunt. Zie je mollen(sporen) in je tuin dan geef je die door via de Jaarrond Tuintelling.

Mollentelling in België

De Vlamingen organiseerde vorig jaar op dezelfde dagen hun Mollentelling. Ik kan bij de organisator Natuurpunt niets vinden of in Vlaanderen ook mollen worden geteld.

Nationale Handboeiendag (BE)

Ik zie sommige mensen al met een flonkering in de ogen. Nationale Handboeiendag, oelala. Tja hoe je handboeiendag viert bepaal je natuurlijk zelf. Maar goed, waarom vandaag? Op 20 februari 1912 werd door het U.S. Patent Office octrooi nr. 1.017.955 verleend aan George A. Carney. Het octrooi gaat over een systeem waarbij een halve boog rond draait en vast klikt in de andere halve boog. Voor die tijd was er geen standaard en waren handboeien vaak onhandig en zwaar. De aanvraag voor dit octrooi werd op 4 oktober 1911 ingediend door G.A. Carney. Op Handboeiendag staan we dus hierbij stil.

Handboeiendag in Nederland?

Handboeiendag zag ik voorbij komen op een paar Belgische websites. In België wordt zelfs door de politie aandacht aan deze dag besteed. Logisch eigenlijk want handboeien zijn een item in het arsenaal van elke politieagent. Maar het behoort niet alleen bij een politieagent tot de basisuitrusting. Menig illusionist weet er ook wel raad mee. En wat dacht je van de sexwinkels? Die weten ook wel raar met handboeien. Het beloofd een gedenkwaardige dag te worden.

Werelddag van Sociale Rechtvaardigheid

In 2007 is Werelddag van de Sociale Rechtvaardigheid (World Day of Social Justice) in het leven geroepen door Verenigde Naties en in 2009 werd de dag daadwerkelijk voor het eerst gevierd. Werelddag van Sociale Rechtvaardigheid is ingesteld om wereldwijd gelijke kansen voor iedereen te bevorderen. Het thema van 2022 gaat over het bereiken van sociale rechtvaardigheid door middel van formele werkgelegenheid. Logisch gekozen thema aangezien werknemers in de informele economie bijzonder hard werden getroffen door de pandemie.

De Permanente Vertegenwoordiging van de Kirgizische Republiek bij de VN, het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties en de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) nodigen je uit om maandag 21 februari om 19:15 – 20:30 ( 13:15- 14:30 EST) een virtueel evenement ter herdenking van de Werelddag van Sociale Rechtvaardigheid bij te wonen.

Internationale Pijp Rook Dag

De eerste International Pipe Smoking Day (IPSD) werd in 2008 opgericht door Pipe Club of Lebanon, Smokers Forums, Vancouver Pipe Club en Global Pipe Smokers Forum. Net zoals toen staat het pijp roken centraal. Wat ook niet veranderd is het effect wat pijproken heeft op de roker. Natuurlijk heeft pijproken ook negatieve kanten maar het is een gegeven dat pijproken voor een rustmomentje zorgt tijdens de drukte van alledag. En laten we de geur niet vergeten. Na meer dan 20 jaar kan ik nog steeds de geur van mijn vaders pijptabak in mijn gedachten oproepen. Zie het pakje zelfs nog voor. Ik zie mezelf ook weer naar de A&O (supermarkt) fietsen omdat mijn vader een pakje Sail geel pijptabak nodig had. Ach die goeie oude tijd. Goed, hoe vieren we IDSP vandaag? Heel simpel, door een pijp te roken. Misschien een gek idee, maar waarom maak je niet een #pijpfie?

Blijven nog 2 dagen over. Natuurlijk hebben ze een eigen info-link

Deel dit bericht