Golfvrouwen Dag

2 juni – Golfvrouwen Dag | Derde Pinksterdag | Geboortedag Johnny Weismuller

Golfvrouwen Dag

COVID-19 laat ook zien hoe innovatief mensen worden. Neem nu Golfvrouwen Dag. Ja je leest het goed. Golfvrouwen Dag. Waarom een speciale dag voor vrouwen en meisjes die golfspelen? Om vrouwen sportief te verbinden, onderlinge banden te versterken en om elkaar te inspireren. Hoe? Door een, ongeacht het vaardigheidsniveau of de interesse, sportief gedeelte en een sociaal gedeelte aan te bieden. En deze opzet is overal ter wereld hetzelfde.

En wat ook hetzelfde is dat de vrouwen en meisjes die dag gestoken zijn in een kekke rood/witte golf-outfit. De dag kan vandaag niet doorgaan vanwege het coronavirus en is daarom verzet naar aanstaande 1 september. De bedenkster van WGD, Elisa Gaudet, plaatst wel een kanttekening bij deze datum. De Wereldgezondheidsorganisatie en bestuursorganen moeten dan wel groen licht geven.

De voordelen van de Golfvrouwen Dag zijn…..

De dag geeft de gelegenheid om nieuwe vaardigheden te leren, netwerken en deel uitmaken van een inspirerende mondiale golf community.Het is voor vrouwen en meisjes natuurlijk ook een mooie gelegenheid om golf te leren spelen, in een niet intimiderende omgeving met gelijkgezinden.

Virtuals Women Golf Day

De organisatie heeft niet stil gezeten. Ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum zal dit jaar op 2 juni de allereerste Virtuals Women Golf Day worden gehouden. Net zoals anders begint de Virtuals Women Golf Day als de zon opkomt in Australië en eindigt als de zon ondergaat in Hawaï. Het thema van dit jaar is Engage, Empower and Support.

Wat mag je verwachten op de Virtuals Women Golf Day? Je kunt deelnemen aan de WGD-Driven challenge. Maak een video waarin je een golfbal vangt, zeg je naam en waar je vandaan komt en zeg iets positiefs over thuisblijven, gooi de bal van het scherm (naar de volgende persoon) Gebruik de tag @womensgolfday, en de hashtags #WGDunites #womensgolfday. Of je gaat bieden op de online veiling. De opbrengst gaat naar Artsen Zonder Grenzen.

Derde Pinksterdag

In de Zaanstreek werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog op Tweede Pinksterdag 1574 strijd geleverd tegen de Spanjaarden. Op “derde Pinksterdag” wordt ieder jaar nog de bevrijding van de Spaanse bezetting gevierd en dat noemen we “Pinksterdrie”. Vroeger werd er op Pinksterdrie naar Purmerend afgereisd om daar een bokkie te kopen op de veemarkt die het grasveld bij veel huizen moest “maaien”. Maar dankzij de opkomst van grasmaaiers is de veemarkt vervangen door een Bokkiesdag, een kroegentocht per fiets waarbij Bockbier wordt geschonken.

Geboortedag Johnny Weissmüller

Johnny wie? Johnny Weissmüller. Voor mij de enige echte Tarzan. Hij speelde van 1934 tot 1948 in maar liefst 11 Tarzan films. Voordat jullie gaan denken dat ik ongeveer in het begin van de vorige eeuw ben geboren, nee hoor. Wel de vorige eeuw, maar ruimschoots over de helft daarvan. Mijn voorliefde voor deze acteur en de Tarzan films komt uit de tijd dat ik vaak naar België 2 keek op de zaterdagmiddag, daar zonden ze van die heerlijk oude zwart/wit films uit.

Waarom mocht Johnny Weissmüller Tarzan spelen?

Op 2 juni 1904 werd Johnny als Peter Johann Weissmüller geboren in het plaatsje Freidorf. Toentertijd behoorde Freidorf tot het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Johnny was nog een baby toen zijn ouders emigreerden naar de Verenigde Staten. In zijn jeugd is hij begonnen met zwemmen en werd lid van een zwemclub.

Al snel won hij alle jeugdtoernooien. Het was duidelijk dat hij een meer dan goede zwemmer was, zeker toen hij in 1922 de eerste man in de geschiedenis werd die de 100 meter onder de minuut zwom, zijn geklokte tijd was zelfs nog onder de 59 seconden. In totaal nam hij tweemaal deel aan de Olympische Spelen en won 6 medailles, 5 met zwemmen en 1 met waterpolo.

Vanwege zijn imposante verschijning en zwemvaardigheden werd Johnny uitgekozen om de rol van Tarzan te vertolken. Bij het verschijnen van zijn eerste Tarzan film bleek al snel dat hij erg in de smaak viel bij de vrouwen, ze vielen bij bosjes neer voor deze Olympische zwemkampioen.

Deel dit bericht