afbeelding versterkt wie is de mol

2 januari – Wie is de Mol? | Dag van je Ex | Wereld Introversie Dag | Sciencefiction Dag

Wie is de Mol?

Jahoeeee! Vanavond begint om 20.30 de eerste aflevering van het 21e seizoen van Wie is de Mol?. Tien kandidaten gaan in Tsjechië met elkaar de strijd aan. Waar ik me het meeste op verheug zijn de altijd verrassende spelelementen en de bondjes die worden gesmeden. Lijkt me zo erg als je achteraf er achter komt dat je een bondje hebt gesloten met de Mol. Zou me zo een loser vinden. En in mijn geval zou dat echt wel tot de mogelijkheden behoren. Want volgens mij heb ik bijna elk seizoen gezien en heb welgeteld twee keer de Mol geraden. Ben je net als ik een echte molloot dan mag de widm-app natuurlijk niet ontbreken op je telefoon. Verkrijgbaar in de Appstore en GooglePlay. Goede jacht!

Wie zijn in de Wie is de Mol editie 2021 de kandidaten?

  • Charlotte Nijs → journalist en politiek verslaggever
  • Erik de Zwart → radio-dj en media-ondernemer
  • Florentijn Hofman → beeldend kunstenaar en essayist
  • Joshua Nolet → frontman van de band Chef’Special
  • Lakshmi Swami Persaud → zangeres
  • Marije Knevel → televisiepresentatrice en adjunct-hoofdredacteur van LINDA.nl
  • Remco Veldhuis → cabaretier en theatermaker
  • Renée Fokker → actrice
  • Rocky Hehakaija → voetbalster
  • Splinter Chabot → schrijver en programmamaker

Dag van je Ex

Ik wil een lans breken voor de ex. Waarom? Om de dood eenvoudige reden dat ik ook dé ex was die verantwoordelijk was voor het einde van het toenmalige huwelijk. Alle aandacht en sympathie gaat uit naar diegene die verrast werd met de aankondiging dat het huwelijk ten einde was. Weinig mensen staan er bij stil dat jij als de boodschapper ook verdriet hebt. Dat jij ook in een soort rouwperiode komt ondanks het feit dat je een nieuwe weg inslaat. Jammer vind ik het dat bijna iedereen de kant kiest van degene die van niets wist. Omdat ze “het zo zielig” vinden. Graag wil ik een lans breken voor de ex want ook hij of zij verdient een arm om de schouder en iemand die naar hen luistert waarom het niet meer ging. Luister eens naar de boodschapper en erken ook zijn of haar verdriet.

Wereld Introversie Dag

In 2011 werd voor het eerst voorgesteld om Wereld Introversie Dag op de “dagen van” te kalender te zetten. Het voorstel kwam van de klinisch psychiater en auteur Felicitas Heyne. Zij vond dat het tijd werd voor een World Introvert Day. Want in deze door extraverte mensen gedomineerde samenleving leiden introverte mensen, volgens haar, een moeilijker leven waarin zij een verhoogd risico lopen op fysieke en psychische aandoeningen zoals depressie, affectieve stoornissen en burn-out. Ook kunnen ze minder goed om met stress en zijn vaker ontevreden over hun leven. Hierdoor is de introverte mens gevoeliger voor verslavende middelen of drugsmisbruik en pleegt ze vaker zelfmoord dan de extroverte.

Laten alle extraverte mensen eens stil staan bij de dagelijkse worsteling die de introverte mens doormaakt. Zet eens een stap opzij en laat de introverte uit je schaduw stappen. Kijk eens naar hem of haar in plaats van er langs te kijken. Geef ieder mens het respect en de waardering die jezelf ook graag ontvangt.

Sciencefiction Dag

Misschien wist je het nog niet maar ik ben een groot liefhebber van sciencefiction (sci-fi). Ook al is Science Fiction Day niet echt een internationale dag, toch wordt deze dag door mij gevierd. Hoe? Door heerlijk de hele dag op de bank naar Star Trek te kijken.

Bedenker van moderne sciencefiction

Isaac Asimov wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke sciencefictionschrijvers aller tijden en hij heeft het woord robotica bedacht en was verantwoordelijk voor de introductie van de Three Laws of Robotics. Men denkt dat hij ongeveer 500 boeken en honderden korte verhalen heeft bewerkt en geschreven. Wanneer Asimov werd geboren staat niet officieel vast maar hij zelf vierde zijn verjaardag op 2 januari. En daarom wordt 2 januari wereldwijd gevierd als Science Fiction Day.

Deel dit bericht